elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pla d'ajudes al sector hoteler: Aquesta és la quantia que percebran els empresaris

Pla d'ajudes al sector hoteler: Aquesta és la quantia que percebran els empresaris
  • Ximo Puig anuncia ajudes als hotels per cinc milions d'euros per a liderar el turisme social del Imserso en la campanya de tardor-hivern

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat ajudes per un import global de 5 milions d'euros als establiments hotelers que es mantinguen durant la campanya de tardor-hivern en el programa de vacances de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso), amb la vocació de permetre a la Comunitat Valenciana liderar el turisme social en els pròxims mesos.

Ximo Puig ha assegurat que l'objectiu d'aquestes ajudes, que concedirà la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, és donar una “resposta immediata” que no sols assegure la viabilitat del programa i garantisca el manteniment de l'ocupació, sinó que contribuïsca al fet que el sector puga tindre “la millor campanya de turisme social”. “Ens juguem molt”, ha indicat el president que ha recordat que l'activitat genera 3.000 llocs de treball directes, als quals se suma una xifra superior d'ocupacions indirectes.

Pla d'ajudes

Aquest és el pla de suport del Consell de Ximo Puig al sector hoteler valencià:

Els destinataris són empreses hoteleres que hagen treballat en algun dels programes de Turisme Social almenys 90 dies durant l'any 2022, la qual cosa sumat a la temporada turística ordinària es converteix en un establiment sense estacionalitat.

S'estima que poden beneficiar-se unes 60 empreses hoteleres en tota la Comunitat Valenciana situades en els municipis de L’Alfes del Pí, Benicàssim, Benidorm, Calp, Dénia, Gandia, Guardamar, Xàbia, Peníscola, Torrevella, Vinaròs  i València.

La quantia de l'ajuda és de 6 euros per habitació contractada /dia fins al límit de 900 euros per habitació.

L'import total destinat és de cinc milions d'euros amb un límit màxim per empresa de 400.000 euros.

Impacte econòmic

Amb aquesta línia de suport del Govern Valencià es possibilita el manteniment del programa IMSERSO en la Comuntat Valenciana. Això permetrà que la despesa total que realitzen els turistes del Imserso  en el nostre territori siga d'aproximadament 77 milions d'euros en tot l'any 2022 i que es mantinguen més de 3.000 ocupacions directes i uns 10.000 indirectes de tota la cadena de valor: des de proveïdors de productes i serveis fins a tot el teixit comercial i hostaler dels destins, passant per excursions i visites culturals.

Pujar