1 de desembre de 2020 1/12/20

Cultura i Medi Ambient programen visites guiades a tots els parcs naturals al setembre

Cultura i Medi Ambient programen visites guiades a tots els parcs naturals al setembre - (foto 1)

  La Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, en col·laboració amb el Servei d'Espais Naturals Protegits de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha programat visites guiades als parcs naturals de la Comunitat Valenciana els caps de setmana dels mesos de setembre i octubre.

  Es trata una trentena de visites a les tres províncies de la Comunitat que es poden realitzar en família amb l'objectiu de sensibilitzar la població en la defensa i protecció dels valors culturals existents en els espais naturals.

  Les activitats programades es circumscriuen dins de les jornades europees de patrimoni que s'organitzen anualment com una iniciativa del Consell d'Europa per a sensibilitzar sobre diversos aspectes del patrimoni, mitjançant la realització de visites guiades a béns patrimonials de rellevància, així com altres activitats complementàries.

  Enguany s'ha decidit centrar l'atenció en la relació intrínseca entre la gent i la naturalesa, sota el tema comú "Patrimoni i naturalesa: un paisatge de possibilitats", amb el qual es volen ressaltar els valors patrimonials incorporats a la naturalesa.

  D'aquesta forma, en la rutes pels parcs naturals es coneixeran les construccions de pedra en sec al Penyagolosa, el passat visigot del Parc Natural de Riba-roja de Túria, les pintures rupestres de la cova dels Rosegadors a la Tinença de Benifassà i les infraestructures hídriques de la marjal Pego-Oliva, per posar-ne alguns exemples.

  Pujar