elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Unitat Canina de Cullera consciencia als escolars sobre benestar animal i la prevenció de drogues

La Unitat Canina de Cullera consciencia als escolars sobre benestar animal i la prevenció de drogues
  • La Policia Local enceta una campanya en els col•legis per combatre l’abandó de mascotes

La Unitat Canina de la Policia Local de Cullera ha posat en marxa una sèrie d’accions de sensibilització en els centres escolars del municipi. Concretament, es tracta d’una iniciativa dirigida per a l’alumnat de cinqué de primària on es consciencia sobre la importància del benestar animal i la tasca de vigilància i control en detecció de drogues d’esta unitat.                     

Amb estes xerrades, els xiquets i xiquetes es sensibilitzen i aprenen en matèria d’educació canina i de necessitats dels gossos. Tal com ha explicat la regidora de Policia, Maria José Terrades, «es tracta de que els escolars aprenguen pautes bàsiques i essencials de convivència entre animals i persones». L’edil ha insistit en que és fonamental que «des d’una edat primerenca coneguen i defensen els drets que també tenen els animals».

La campanya també té una vessant de protecció i cura animal. El propòsit es que l’alumnat prenga consciència sobre la necessitat de garantir el benestar animal i evitar qualsevol actitud que puga generar patiment en estos, sobretot en termes de maltracte i abandó.

Al finalitzar la sessió, els agents de la unitat canina expliquen quina és la seua tasca i fan una exhibició d’obediència i búsqueda.

Este equip policial reforça la tasca de vigilància i control que realitza la Policia Local de Cullera participant en els controls i registres que es duen a terme, sent una peça clau en la detecció de substàncies il·legals.

Així, gràcies a la Unitat Canina, Cullera combat els perills del consum de drogues des de l’adolescència, i alerta sobre la necessitat d’avançar cap a una societat més respectuosa amb els animals. Unes accions de conscienciació escolar que formen part de les polítiques per a seguir millorant i garantint la seguretat del municipi.

Pujar