elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IES Blasco Ibáñez rep l'escut d'or de Cullera en el seu 50 aniversari

  • Sílvia Roca: «La creació de l'institut va canviar la història de la nostra ciutat»

Mig segle que ha servit per a canviar la història de Cullera. L'IES Blasco Ibáñez ha rebut l'escut d'or de la ciutat amb motiu del cinquanta aniversari de la creació del que té l'honor de ser el primer institut del municipi.

El lliurament s'efectua esta vesprada en un acte que tindrà lloc en l'Auditori Municipal del Mercat després que el ple aprovara al maig i per unanimitat concedir-li este reconeixement.

A l'acte, que presidix l'alcalde, Jordi Mayor, assistix la comunitat educativa del que popularment és conegut com a "l'institut de dalt", per la seua ubicació en la muntanya, amb el seu director, Enric Piris, al capdavant.

La primera tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Sílvia Roca, considera que el Blasco és gran mereixedor d'este reconeixement. «La creació de l'institut va canviar la història de la nostra ciutat», assenyala, ja que «va permetre acostar els ensenyaments preuniversitaris a milers i milers de persones, que abans no tenien eixa oportunitat o havien de marxar fora de Cullera per a estudiar», ha dit.

De les seues aules han eixit milers de persones amb formació que han treballat a Cullera o fora d'ella, contribuint a fer de la local una societat millor, més avançada i més culta.

L'IES Blasco Ibáñez és un centre pioner que ha fomentat el desenvolupament socioeducatiu de Cullera des del curs acadèmic 1967-68. Constituïx per al municipi un referent acadèmic, cultural patrimonial i humà. Va començar sent una secció delegada del Sant Vicent Ferrer de València i amb el temps va acabar convertint-se en l'actual IES Blasco Ibáñez.

L'impulsor fou Ramiro Pedrós, fill predilecte de Cullera, qui va resultar una peça clau per a la consecució de l'actual centre de batxillerat. La denominació actual del centre es va aprovar pel ple de Cullera el 28 de març de 1979.

Durant els seus cinquanta anys d'existència han passat per les seues aules milers de veïns i veïnes i fins i tot jóvens procedents de localitats adjacents pel que s'ha convertit, a més, en un centre de referència comarcal.

El reconeixement de l'ajuntament compta amb l'informe favorable del cronista de la ciutat, Manuel Lanusse, i l'adhesió de nombroses entitats i associacions.

Pujar