1 d’octubre de 2020 1/10/20

Cullera trasllada l'educació ambiental als seus xiringuitos

Cullera trasllada l'educació ambiental als seus xiringuitos - (foto 1)

  L'Ajuntament de Cullera, seguint la seua línia de sensibilització i respecte de les platges com a entorn natural, ha convertit els seus xiringuitos en un espai per a l'educació mediambiental.

  Multitud de tallers, supervisats pel consistori, han funcionat com a plataforma per a acostar els valors mediambientals als banyistes, desenvolupant-se la gran majoria al matí en hores de gran afluència de gent en les platges.

  Algunes activitats s'han orientat als xiquets, com l'elaboració d'objectes artístics i accessoris útils i decoratius, aprofitant per a fer valdre els residus i donar-los una segona vida.

  Unes altres en canvi s'han pensat per als usuaris adults amb el repartiment de cendrers per a despertar consciència i minimitzar l'impacte de les burilles, un residu de difícil descomposició. A més, s'han donat xarrades i fet tallers pràctics sobre la vegetació de les platges i ecosistemes dunars i l'eliminació d'espècies invasores.

  El conjunt d'accions s'ha supervisat des de la regidoria de Medi ambient, encapçalada per Hugo Font, i la de Platges, amb Salva Tortajada al capdavant.

  Font assegura que 'este tipus d'activitats són necessàries per a conservar el nostre entorn i ens beneficia enormement que es duguen a terme a l'estiu'.

  Els tallers s'han desenvolupat al juliol i l'agost, dates de gran afluència de turistes que fan possible que els valors i la conscienciació mediambiental arriben a molta més gent.

  La iniciativa porta celebrant-se des de l'any 2013, dins de la línia de polítiques de conscienciació i respecte per l'entorn natural de l'ajuntament.

  Pujar