elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera projecta una vintena d’accions per a modernitzar el passeig marítim

Cullera projecta una vintena d’accions per a modernitzar el passeig marítim
  • El consistori constituïx un òrgan per a gestionar de manera eficaç els fons europeus Next Generation amb els quals finançarà les actuacions

El passeig marítim de Cullera experimentarà una modernització sense precedents al llarg dels pròxims tres anys gràcies a més  d'una vintena d'accions que es finançaran amb els fons Next Generation de la Unió Europea.

Per a això, el consistori disposa de prop de tres milions d'euros procedents d'estes ajudes comunitàries.

L'ajuntament de la capital turística de la Ribera preveu que amb estes actuacions s'avance en la conversió del municipi en una smart city.

S'aprofundix en línies com la transició digital, la transició verda i sostenible, la millora de l'eficiència energètica i en matèria de competitivitat, ha explicat hui la regidora de Promoció Econòmica, ADL i Oficina Europea, Débora Marí.

Entre les accions que durà a terme l'equip de govern es preveu un pla renove de façanes del front marítim i l'adaptació integral i sostenible del passeig.

També es contempla l'ampliació de l'actual xarxa de carril bici, la creació d'aparcaments dissuasius amb apps intel·ligents que informaran els conductors sobre la disponibilitat de places, la instal·lació de wifi a la platja o la integració de la façana litoral turística en l'estructura urbana mitjançant un corredor ecològic.

«Es tractarà de la major actuació de millora des de la construcció del passeig marítim que mai s'ha fet en esta trama urbana de la ciutat», expressa Marí.

«Gran repte»

Débora Marí ha qualificat de «gran repte» gestionar totes les actuacions. Per a aconseguir la major eficiència, el consistori ha constituït un òrgan gestor dels fons Next Generation, encarregat de definir, planificar, executar, seguir i controlar els projectes i subprojectes previstos dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resilència del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

La nova comissió municipal està formada pel personal de totes les àrees del consistori, ja que les convocatòries europees són transversals i afecten múltiples departaments, per la qual cosa els membres facilitaran la coordinació entre les diferents àrees.

Pujar