elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera es prepara per a la DANA

Cullera es prepara per a la DANA
  • L'ajuntament retira mobiliari de les platges i revisa embornals i canalitzacions per a facilitar el desaigüe

MÉS FOTOS
Cullera es prepara per a la DANA - (foto 2)
Cullera es prepara per a la DANA - (foto 3)

L'Ajuntament de Cullera ha activat una sèrie de mesures de cara a preparar a la localitat davant la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que afectarà el territori valencià a partir de demà.

Les principals tasques s'han centrat en la protecció del mobiliari de les platges i en la revisió d'embornals i canalitzacions per a facilitar el desaigüe en cas de fortes pluges.

Des d'ahir dilluns, el servei de Platges s'ha dedicat a retirar parcialment les passarel·les i cadires de socorristes en aquelles zones que poden vore's més afectades pel temporal marítim, especialment la platja del Dosser. «Es tracta d'una mesura preventiva per a evitar els màxims danys possibles», ha assenyalat el regidor delegat de l'àrea, Salva Tortajada.

Així mateix, s'han retirat les zones de platja accessible per a evitar que resulten danyades per l'onatge. Cal assenyalar que estes infraestructures tenen un alt valor econòmic.

D'altra banda, l'empresa mixta Aigües de Cullera ha revisat els embornals de la zona urbana i ha posat especial èmfasi a buidar les canalitzacions que desemboquen a les platges de la badia perquè així puguen desaigüar de forma ràpida. Moltes d'elles recullen torrents que baixen directament des de la muntanya, apunta el regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Juan Vicente Armengot.

Sense sostre

Una altra de les preocupacions del consistori són les persones sense sostre. «Actualment tenim localitzades a tres persones a les quals oferim la possibilitat d'allotjar-se en instal·lacions municipals, facilitant-los la higiene i el menjar», ha detallat la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz. Estes actuacions es realitzen de forma conjunta amb les regidories de Policia Local, dirigida per María José Terrades, i la de Protecció Civil, gestionada per Javier Cerveró.

Fins al final de la gota freda, el consistori mantindrà actiu un dispositiu de vigilància per a avisar a la població sobre possibles situacions d'emergència. Totes les comunicacions i alertes es realitzaran a través dels canals oficials (xarxes socials).

Pujar