23 de setembre de 2020 23/9/20

Cullera millora la il·luminació de la Diagonal i reduïrà la factura elèctrica

Cullera millora la il·luminació de la Diagonal i reduïrà la factura elèctrica - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cullera millora la il·luminació de la Diagonal i reduïrà la factura elèctrica - (foto 2)
  Cullera millora la il·luminació de la Diagonal i reduïrà la factura elèctrica - (foto 3)

  L'Ajuntament de Cullera millorarà la il·luminació del tram de la Diagonal del País Valencià, més concretament des de la plaça Andrés Piles fins a la platja. El consistori col·locarà unes faroles en ambdues voreres que serviran per dotar de més llum esta avinguda i afavorir el trànsit de vianants.

  Esta actuació pretén donar solució a una zona enfosquida a causa de l’ombra que generen els arbres grans situats en les mateixes voreres. La intervenció, tal com ha indicat el regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, respon a «una reivindicació veïnal» ja que, entre d’altres, és una zona bastant transitada on la gent aprofita per eixir a fer una passejada, per anar cap a la mar, per a accedir al Parc Urbà de Sant Antoni i que també dóna pas a l’Skate Park.

  Així, «s’ha fet una canalització per baix dels arbres per a posar les faroles que il·luminaran les voreres i donaran una major seguretat a la zona», ha indicat Tortajada.

  Paral·lelament, el consistori també canviarà a LED les llums de les faroles situades al mig d’este tram de la Diagonal i que separa els dos sentits que té la carretera. Una actuació que permetrà abaratir la factura elèctrica i millorar l’enllumenat de la carretera.

  Carril bici

  Esta intervenció també contempla la retirada de les ‘orelles’ de la vorera que dóna pas al Parc Urbà de Sant Antoni i que dificulta la circulació en línia recta del carril bici. Així es reordena este tram del carril bici i s’alinea amb la carretera i la vorera, evitant el zigzagueig dels ciclistes.

  Es tracta d’uns treballs en tot este tram final de la Diagonal que també s’aprofiten per millorar la il·luminació del carrer Velázquez i restaurar per complet la vorera que dóna accés a l’espai on se situa habitualment la fira.

  La injecció econòmica en estes actuacions és de 155.000 euros i forma part de les inversions financerament sostenibles que està executant l’ajuntament gràcies al superàvit aconseguit l’any passat.

  Pujar