elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera donarà beques Erasmus a partir de 2019

Cullera donarà beques Erasmus a partir de 2019

  Els estudiants Erasmus de Cullera tindran a partir del pròxim any 2019 més diners per a cursar els seus estudis en altres països europeus. L'ajuntament ha anunciat que donarà beques municipals que complementaran les que reben del Govern d'Espanya i la Generalitat per a este programa de mobilitat acadèmica europea.

  Ho ha anunciat hui l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, qui ha avançat que en el projecte de pressupost municipal per a 2019 elaborat per l'equip de govern, que es debat i vota dimarts que ve en el ple, contempla una partida destinada a esta iniciativa.

  El consistori aposta així per universalitzar el programa «perquè cap estudiant es veja privat d'accedir al programa Erasmus per falta de recursos econòmics», ha manifestat Mayor.

  A més, les beques Erasmus Cullera reforcen la vocació europeista del municipi, que participa en diverses iniciatives comunitàries en camps com l'educació, l'esport o el turisme a través de l'Oficia Europea, creada esta legislatura.

  «L'esperit de les beques Erasmus Cullera també implica promoure el coneixement mutu entre els pobles europeus com al millor antídot davant els nacionalismes excloents i el populisme que pretén destruir el projecte comú europeu amb iniciatives devastadores com el Brexit», valora Mayor.

  Al respecte, l'Ajuntament de Cullera és pioner a la comarca en l'impuls d'un programa anual per tal que els estudiants de Batxillerat coneguen les institucions europees.

  Educació de pública i de qualitat

  Amb l'activació de la nova ajuda «el govern municipal de Cullera fa un pas més en la seua aposta per recuperar l'educació pública, de qualitat i gratuïta», ha assenyalat la màxima autoritat local.

  «Durant estos tres anys i mig hem recuperat de forma progressiva els drets que se'ns van llevar amb les retallades», ha defensat el batlle. Hui a Cullera, amb recursos municipals i ajuda de la Generalitat els llibres són gratuïts, s'han recuperat les beques menjador, s'ha consolidat el menjador social durant les vacances escolars, s'han recuperat les beques municipals al transport estudiantil i l'educació infantil de 0 a 3 anys és completament gratuïta.

  Al mateix temps, es compta amb un pla per a rehabilitar totes les infraestructures educatives que ho necessiten a través del programa Edificant i ara també hi haurà beques per a fomentar la mobilitat europea.

  «Crec que s'ha donat la volta a la truita i hem passat de l'etapa grisa de les retallades i els barracons a una altra en la qual comencem a vore les coses una mica més clares», ha conclòs l'alcalde.

  Pujar