elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera consolida la recuperació del turisme amb una ocupació del 98 % a l'agost

Cullera consolida la recuperació del turisme amb una ocupació del 98 % a l'agost
  MÉS FOTOS
  Cullera consolida la recuperació del turisme amb una ocupació del 98 % a l'agost - (foto 2)

  El millor estiu que es recorda en anys. Les dades oficials d'ocupació turística de Cullera durant agost fetes públiques hui per l'ajuntament avalen la recuperació de la principal indústria de la ciutat en una temporada que en diversos aspectes ha sigut de rècord.

  El mes passat els allotjaments del municipi aconseguiren cobrir el 98 % de les seues places disponibles de mitjana, una xifra que supera pràcticament en 12 punts les dades de l'any anterior, ha detallat l'edil de Turisme, Javier Cantos.

  Davant esta circumstància, l'alcalde, Jordi Mayor, ha valorat «molt positivament» el desenvolupament de la campanya durant el mes fort de l'any i ha assegurat que les xifres «consoliden la recuperació del sector, que ja començàrem a notar l'any passat».

  De fet, Mayor ha assenyalat que l'impuls del turisme s'ha traslladat a la creació d'ocupació, ja que en la localitat s'han generat més contractacions per a la campanya en comparació amb els últims anys. «No deixem de reconéixer que són contractes temporals, però suposen un alleujament davant el greu problema de l'atur», admet.

  Els apartaments turístics i els hotels han tirat del carro, ha especificat Cantos. En el primer dels casos, s'ha aconseguit una ocupació mitjana del 93 %, arribant en molts casos al 100 %. Els hotels han estat al 90 % de mitjana i no són pocs els quals penjaren el cartell de complet. L'alta demanda ha propiciat que el preu de les habitacions estiguera fins a quatre vegades per sobre de la tarifa habitual.

  La resta d'allotjaments (hostals, càmping i aparthotels) també han funcionat a ple rendiment especialment durant els caps de setmana, quan més visitants ha rebut la ciutat.

  La demanda d'allotjament es va disparar durant els dies del Medusa Sunbeach Festival. Cullera penjà eixos dies el cartell de complet.

  Rècord de turistes

  Precisament, el punt àlgid del mes es va viure durant el pont d'agost. La coincidència del festiu estiuenc amb la celebració de la tercera edició del macroesdeveniment musical atragué prop de 400.000 visitants. Només el festival ha congregat 145.000 assistents, que se sumen als més de 200.000 turistes que de normal visiten la ciutat per estes dates. L'impacte econòmic en la ciutat del Medusa s'ha xifrat en 18 milions d'euros.

  Per la seua banda, els restaurants han treballat a bon ritme. La gran afluència de gent ha compensat la despesa encara moderada de molts turistes, segons ha explicat el president dels hostalers, Juan Femenía.

  Durant els dinars i en caps de setmana, es van arribar a fer diversos torns en molts locals, han manifestat fonts de l'hostaleria.

  Femenía ha destacat d'altra banda la bona acceptació que ha tingut entre els visitants el nou plat Paella de Cullera. «En el meu restaurant n'hem fet moltes. És un producte que demana un perfil de turista més especial», en referència al nivell adquisitiu. «Ha agradat molt entre el turista nacional, però també al francés», puntualitza.

  Activitats aquàtiques i culturals

  Un altre termòmetre del comportament del turisme són les activitats aquàtiques, enguany recentralitzades en la platja de Sant Antonio. Els responsables destaquen que durant agost «hem estat de gom a gom». «Hi ha hagut molta demanda, especialment de la banana, que era la gran novetat», subratllen.

  «Ha sigut un encert dotar a les platges d'activitats d'oci aquàtic, la qual cosa ens ha reportat moltes felicitacions», declaren. També ha començat a emergir una demanda de turisme de submarinisme i creixen els passejos amb barca, que acostaven fins a les cales del Far, més inaccessibles.

  Finalment, i encara sense les dades definitives, en els museus municipals s'han registrat més visites que durant l'estiu anterior, la qual cosa demostra que l'ampli patrimoni històric amb el qual compta la localitat és el millor complement a l'oferta de sol i platja del municipi. Prova d'açò és la cada vegada major demanda que generen espais com per exemple el Castell.

  Pujar