elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera acollirà la celebració del 36 aniversari de ‘Bandera Blava’

Cullera acollirà la celebració del 36 aniversari de ‘Bandera Blava’
  • Serà una trobada internacional on es reconeixerà a les 8 úniques localitats d'Espanya, entre elles Cullera, i a altres ciutats europees que han rebut ininterrompudament des de la seua creació, aquest distintiu de qualitat i excel·lència

MÉS FOTOS
Cullera acollirà la celebració del 36 aniversari de ‘Bandera Blava’ - (foto 2)
Cullera acollirà la celebració del 36 aniversari de ‘Bandera Blava’ - (foto 3)
Cullera acollirà la celebració del 36 aniversari de ‘Bandera Blava’ - (foto 4)
Cullera acollirà la celebració del 36 aniversari de ‘Bandera Blava’ - (foto 5)

Cullera acollirà el pròxim 24 de març la celebració del 36 aniversari del distintiu ‘Bandera Blava’. Així ho ha anunciat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, durant la primera jornada de la fira de Turisme FITUR, que ha arrancat aquest dimecres a Madrid.

Com a ciutat turística de primer nivell compromesa amb la qualitat i excel·lència de les seues platges, Cullera ha sigut triada per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor per a la celebració d'aquest significatiu aniversari.

Serà una trobada internacional al Castell de la localitat, on a més es reconeixerà a les 8 úniques localitats d'Espanya, entre elles Cullera, i a altres ciutats europees que han rebut ininterrompudament des de la seua creació, la Bandera Blava.

«Cal destacar el gran treball que ha fet Cullera durant aquests 36 anys. Aquest assoliment no hauria sigut possible sense els treballadors i treballadores municipals que s'esforcen tots els dies perquè les nostres platges estiguen en perfectes condicions», ha afirmat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

Gandia, Alcalá de Xivert, Alacant, Calp, El Campello, Alfaz del Pi i Oleiros (a la Corunya), són els altres 7 municipis que al costat de Cullera, reben la Bandera Blava des de fa 36 anys.

«Trenta-sis anys consecutius i permanents és molt difícil perquè hem anat endurint els criteris any rere any, per tant, que hi haja 8 localitats en tota Espanya entre més de 250 municipis, té un mèrit especial i volem celebrar-lo i reconéixer el seu esforç, constància i compromís amb un acte molt especial a Cullera», ha afirmat per la seua part el president de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, Pepe Palacios.

L'objectiu d'aquesta trobada internacional és reconéixer el compromís i l'esforç diari dels tècnics municipals, tant espanyols com europeus, que treballen per a complir els exigents criteris de qualitat ‘bandera blava’.

Cal recordar que Cullera és, en aquests moments, la ciutat amb més banderes blaves de la província de València i la segona de tota la Comunitat Valenciana.

L'any 2022 la localitat ha batut el rècord de banderes blaves amb 8 distintius i, a més, el Cap de Cullera ha obtingut el reconeixement «Sendera Blava».

Actualment les platges del Dossel, el Faro, Cap Blanc, Los Olivos, Racó, Sant Antoni, Escollera i Marenyet-L’Illa compten amb una bandera blava.

«L'Ajuntament de Cullera inverteix a les seues platges per a invertir en els seus ciutadans i ciutadanes i en les persones que ens visiten. Invertir a les platges és invertir en el benestar de totes i tots ells», ha assenyalat el regidor de platges, Salvador Tortajada.

«Cullera és una ciutat compromesa amb l'excel·lència de les seues platges i tot allò que supose una millora, estem disposats a estudiar-ho i implementar-ho», ha conclòs el titular de platges.

Accessibilitat, qualitat de l'aigua, seguretat i gestió ambiental, criteris ‘Bandera Blava»

L'accessibilitat és un dels criteris ‘Bandera Blava’ més importants per a Cullera. De fet, la localitat va ser la primera ciutat d'Espanya a comptar amb una platja accessible: la platja de Sant Antoni l'any 2.000.

Hui dia Cullera compta ja amb 4 platges accessibles amb servei de bany assistit: Racó, Oasi, Torres Espacio i Los Olivos.

Cullera treballa a més diàriament per a mantindre l'excel·lència de la qualitat de les seues aigües. La ciutat disposa d'un servei extra de vigilància de la qualitat de les aigües de bany.

La capital turística de la Ribera inverteix cada any més en la seguretat de les seues platges. compta amb un ampli dispositiu de salvament i socorrisme que, en temporada alta, abasta les seues 15 quilòmetres de costa.

La gestió ambiental és un altre dels criteris fonamentals de ‘bandera blava’ pel qual aposta l'Ajuntament de Cullera. El servei municipal de neteja treballa tots els dies durant la temporada de bany perquè les platges estiguen netes i tot l'equipament en perfecte estat.

Pujar