elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Castell de Cullera bat rècord de visitants a l'agost

El Castell de Cullera bat rècord de visitants a l'agost
  MÉS FOTOS
  El Castell de Cullera bat rècord de visitants a l'agost - (foto 2)

  El Castell de Cullera ha tornat a batre el seu propi rècord de visitants. La fortalesa ha arribat als 5.200 visitants este agost, fet que suposa un increment de més del 6 % respecte al mateix període de 2016, segons ha informat hui la regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover.

  En el conjunt de l'estiu són més de 12.000 les persones que han passat per l'emblemàtic monument. Al juny foren 3.032 els visitants mentre que al juliol la xifra va arribar a les 3.833 persones.

  Alguns dels factors que expliquen este creixement són la gran afluència de turistes atrets per la majestuositat del lloc sumat a les rutes històriques que van des de la Vila fins al Castell així com tots els actes culturals com ara concerts i exposicions que l'ajuntament organitza allí.

  D'esta manera, el Castell cullerenc, que també alberga el Museu Municipal d'Història i Arqueologia ara inclòs en la xarxa de Museus Iberoamericans, s'aferma com el monument més visitat de la Ribera i se situa entre els castells més atractius per al turista a la Comunitat Valenciana.

  Jover ha explicat que el nombre de visites ha anat augmentant al llarg de l'estiu, tant pel que fa a les de grups com les individuals. A més, posa l'accent en la importància que té el Castell per a l'economia local donada la gran afluència de turistes que atrau que, posteriorment, consumixen els productes i servicis de la localitat.

  Creixement anual

  El Castell d'origen àrab i que data del segle X és la joia de la corona del ric patrimoni local i, després de les platges, l'espai més visitat de Cullera. Des que fóra restaurat i obert al públic en 2011, el seu creixement ha sigut exponencial.

  Ja en 2015, el Castell de Cullera va batre rècords de visites en aconseguir les 26.175 enfront de les 24.905 de l'any anterior. L'any passat, 2016, va superar els 30.000 visitants. Ara queda esperar que finalitze l'any per a conéixer les dades de 2017.

  Durant tot el mes de setembre, l'emblemàtica fortalesa pot visitar-se en horari d'estiu als matins de 10 a 13 h, i a les vesprades de 17.30 a 20.30 h de dimarts a dissabte. A partir del mes d'octubre l'horari passarà a ser de 10 a 14 h als matins, i de 16 a 18 h a la vesprada.

  Jaume I no el pogué conquistar

  El Castell de Cullera, una construcció de l'època califal, és el monument més emblemàtic de la població, declarat Bé d'Interés Cultural. Té a més un caràcter llegendari atés que durant la reconquesta cristiana va resistir als intents d'assalt del Rei Jaume I, qui solament pogué fer-se amb ell el 1239 després de la capitulació dels musulmans.

  Pujar