elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els ajuntaments de la Ribera ja poden sol·licitar les ajudes de l'Estat per a pal·liar les conseqüències de l'últim temporal de pluges

Els ajuntaments de la Ribera ja poden sol·licitar les ajudes de l'Estat per a pal·liar les conseqüències de l'últim temporal de pluges
  • Els municipis han d'avaluar els danys causats per les tempestes i iniciar els tràmits sol·licitant les subvencions per a recuperar les zones com més prompte millor

Les pluges torrencials patides en el territori valencià la setmana passada han causat greus conseqüències en els municipis, ja que en els més afectats les fortes pluges van arribar a registrar més de 400 litres en tan sols 24 hores, tal com els va informar diàriament elperiodic.com.

És per això que la Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana ha obert el termini perquè els ajuntaments de la Ribera afectats pel temporal puguen sol·licitar les ajudes de l'Estat.

Sueca i Cullera van ser un dels punts més danyats per les pluges torrencials, arribant a causar danys irreparables i situacions complexes.

El Ministeri de l'Interior revisarà les peticions i atorgarà les subvencions sense requerir de la prèvia declaració de la zona afectada greument per emergència de protecció civil.

Es tracta d'unes subvencions per a aquests sinistres i catàstrofes en relació a danys que afecten habitatges, pèrdua d'estris, comerços o ajudes a aquestes administracions locals perquè facen front a les despeses d'emergència provocats pel fort temporal.

 

Terminis de sol·licitud

Aquestes ajudes podran sol·licitar-se en el termini d'un mes des de l'endemà a la finalització del succés. Per tant, l'últim dia per a la presentació de sol·licituds serà el pròxim 10 de desembre de 2020.

La Delegació ha comunicat als ajuntaments que aquestes ajudes del Ministeri de l'Interior són d'aplicació immediata i no requereixen de la prèvia declaració de zona afectada greument per emergència de protecció civil.

A més, la Delegació del Govern ha demanat als consistoris que remeten emplenada una fitxa de valoració d'estimació de danys abans del pròxim 18 de novembre. L'objectiu d'aquesta mesura complementària és conéixer els danys registrats en cada municipi i tramitar les corresponents subvencions.

La delegada del Govern, Gloria Calero, va visitar la setmana passada alguns dels municipis més afectats per les tempestes per a mostrar el suport de l'Estat en la recuperació.

Calero ha subratllat que “ara és el moment de valorar els danys causats pel temporal perquè des de la Delegació del Govern puguem ajudar als municipis afectats i iniciar la recuperació com més prompte millor”.

L'episodi tempestuós que va assotar la setmana passada a la Comunitat Valenciana va deixar en alguns punts més de 400 litres en 24 hores i va provocar quantiosos danys material en infraestructures i habitatges particulars.

Pujar