26 de novembre de 2020 26/11/20

Crisi Covid: solament s'ha concedit el 28’7% de les moratòries de deutes hipotecaris sol·licitades i el 19,9 % dels deutes per uns requisits abusius

Crisi Covid: solament s'ha concedit el 28’7% de les moratòries de deutes hipotecaris sol·licitades i el 19,9 % dels deutes per uns requisits abusius - (foto 1)
  • Sol·licituds de moratòria presentades 228.322 Sol·licituds de moratòria concedides 65.559 (28,7%)

  • Sol·licituds de suspensió presentades 296.924 Sol·licituds de suspensió concedides 59.163 (19,9%)

El senador de Compromís, Carles Mulet va presentar una llarga pregunta escrita al Govern en la qual es recordava que la immensa majoria sol·licituds de moratòria hipotecària es deneguen i demanava flexibilitzar els requisits.

La resposta que dóna el Govern a aquesta petició és donar-se per satisfets amb una mesura inaplicable en la majoria dels casos.

Per a Mulet, aquesta resposta és una vergonya “ advertim que les mesures anunciades per a aconseguir una moratòria bancària són insuficients, els requisits desproporcionats i abandonen a la gent afectada per aquesta crisi a haver de negociar directament amb els bancs acceptant les seues condicions, generant-los a la llarga un sobreendeutament en haver d'afrontar mes interessos, i es donen per satisfets amb unes mesures que van vendre com la panacea però solament serveix ni per a un terç de la gent que arriba a sol·licitar-lo. Desgraciadament, davant una emergència social com aquesta, veiem a un executiu més preocupat pels anuncis que pels efectes reals de les mesures que es queden en pura propaganda inservible per a la gran majoria. Ho veiem encara més exagerat en el cas dels crèdits personals no hipotecaris”

Pujar