elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres estacions meteorològiques per a disposar d'informació detallada davant situacions d'emergència

Tres estacions meteorològiques per a disposar d'informació detallada davant situacions d'emergència
  • L'Ajuntament de Crevillent ha instal·lat aparells a la Casa de Cultura, el cim de La Vella i Sant Felip Neri per a recaptar dades sobre la climatologia, un mesurador de la qualitat de l'aire, i una webcam que proporciona la imatge en directe

  • L'alcalde, José Manuel Penalva, ha explicat que totes les dades es poden consultar ja en la pàgina web municipal i que les estacions serviran també perquè els veïns i veïnes puguen reclamar a les companyies d'assegurances en cas de danys a vehicles

MÉS FOTOS
Tres estacions meteorològiques per a disposar d'informació detallada davant situacions d'emergència - (foto 2)
Tres estacions meteorològiques per a disposar d'informació detallada davant situacions d'emergència - (foto 3)
Tres estacions meteorològiques per a disposar d'informació detallada davant situacions d'emergència - (foto 4)
Tres estacions meteorològiques per a disposar d'informació detallada davant situacions d'emergència - (foto 5)

L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva Casanova, ha visitat al costat de la regidora de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic, Estefanía Salinas Peral, les tres estacions metereológicas instal·lades en el municipi.

A l'estació de la Casa Municipal de Cultura, en marxa des d'el mes de juny, s'han sumat les del pic de La Vella i la recentment allotjada en el Centre Cívic i Social de Sant Felip Neri. Així com la implantació d'un aparell en el Gimnàs Municipal per a mesurar la qualitat de l'aire i d’una webcam que permet visualitzar en directe una panoràmica oferida des del cim de La Vella.

Segons ha indicat l'alcalde, aquests aparells serviran per a recopilar informació meteorològica detallada en qualsevol circumstància i conéixer amb antelació qualsevol fenomen que es produïsca en la localitat i que puga suposar un risc, com en el cas de pluges intenses, vents forts, pedra o onades de calor, i ajudant a l'hora de prendre decisions com tancar els jardins i les instal·lacions esportives.

José Manuel Penalva ha assenyalat que aquest servei públic permetrà que la ciutadania dispose de dades com les temperatures registrades, els litres d'aigua de pluja caiguts en tot el terme o la velocitat del vent, podent-se consultar en tot moment a través de la pàgina web municipal o l'enllaç: https://inforatge.com/meteo-crevillent.

A més de col·laborar en la prevenció de situacions d'emergència, aquesta instal·lació facilitarà l'expedició de certificats als ciutadans i ciutadanes de Crevillent per a poder reclamar davant les companyies d'assegurança pels danys causats per fenòmens atmosfèrics adversos. El fet que s'hagen instal·lat tres estacions -afirma Penalva- respon al fet que la gran extensió del terme municipal, que suposa que la situació puga ser diferent en cada partida.

Pujar