6 d’agost de 2020 6/8/20

Ruíz: "Projecte de rehabilitació de Qanats: res a reprendre perquè no existeix cap projecte. Com sempre, tot per fer"

Ruíz: "Projecte de rehabilitació de Qanats: res a reprendre perquè no existeix cap projecte. Com sempre, tot per fer" - (foto 1)
  • L'edil de Cultura, Jesús Ruiz, afirma que el PP de Crevillent va perdre les subvencions per a la rehabilitació del sistema hidràulic durant 6 anys i que el projecte al qual fa referència el Partit Popular no existeix

Des de la pèrdua del poder municipal, el PP de Crevillent ens té acostumats a tota mena de notícies i titulars que intenten, de manera permanent, criticar l'actual Govern del Canvi i, de pas, tirar-se algunes flors de la seua suposada “gestió brillant”, tot allunyant-se cada vegada més de la realitat de les coses. En el tema que ens ocupa, el PP de Crevillent diu que reprenguem un projecte de rehabilitació dels nostres qanats que no existeix i que, com en tants altres projectes, tot està per fer. Convé aclarir algunes desinformacions.

L'Ajuntament de Crevillent va sol·licitar a la Diputació d'Alacant l'any 2015 un conveni de col·laboració per a elaborar un Pla Director per a la rehabilitació de les conduccions d'aigua dels qanats. Supose que la pèrdua de les subvencions de tots aquests anys, des de 2015 a 2020, no els ha preocupat molt als senyors del PP, així com tampoc les subvencions sol·licitades en Cultura i que han sigut denegades per l'actual Diputació i sobre les que el PP local res no ha dit ni dirà.

Segons informa el regidor de Cultura, Jesús Ruiz, en els pressupostos de la Diputació Provincial de l'any 2020 existeix una partida de 30.000 €, la qual cosa valorem positivament, per a la redacció del Pla Director de rehabilitació dels qanats que serà el que determine les actuacions a realitzar. Des d'aquest Ajuntament s'ha fet un seguiment del plec de condicions per a la redacció de l'esmentat Pla Director, de tal forma que s'han aportat una sèrie de millores tècniques que han elaborat els Tècnics Municipals i que s'han remés als Tècnics de la Diputació Provincial. Una vegada s'entregue el Pla Director redactat amb càrrec als pressupostos provincials, serà el moment de posar en marxa projectes d'acord amb aquest pla o full de ruta de la posada en valor dels qanats.

Per al portaveu adjunt del PP, César A. Asencio, no s'està fent res, però la realitat és tossuda. Ell es dedica a redactar notícies per a crear confusió, i els altres ens dediquem a resoldre els molts problemes heretats i a tirar avant el futur Pla Director. Esperem que el Sr. César i el seu grup es dediquen a fer costat al Govern Municipal quan calga dur a terme les actuacions per a rehabilitar els nostres qanats que determine el Pla Director amb els seus objectius, el seu desenvolupament, les seues fases d'execució i el seu finançament.

Pujar