27 de novembre de 2020 27/11/20

Es reinicien les obres d'adequació de pistes per a prevenció d'incendis forestals en Crevillent

Es reinicien les obres d'adequació de pistes per a prevenció d'incendis forestals en Crevillent - (foto 1)
  • La Regidoria de medi ambient dona el vistiplau al reinici de les obres, paralitzades aquest hivern, després de diverses reunions mantingudes amb l'empresa adjudicatària i els directors d'obra d’aquestes

MÉS FOTOS
Es reinicien les obres d'adequació de pistes per a prevenció d'incendis forestals en Crevillent - (foto 2)
Es reinicien les obres d'adequació de pistes per a prevenció d'incendis forestals en Crevillent - (foto 3)

El dilluns, 26 d'octubre, es van reiniciar les obres d'adequació de pistes en matèria de prevenció d'incendis forestals, que van ser paralitzades aquest hivern per la regidoria de medi ambient, en estar en desacord amb les actuacions que s'estaven duent a terme durant els dies anteriors en la serra de Crevillent.

Després de l'aturada de l'estat d'alarma decretat al març, i després de diverses reunions mantingudes amb els responsables de l'empresa adjudicatària i tècnics de Conselleria, s'ha arribat a un acord dels treballs que s'han de fer en les pistes de Crevillent.

El projecte contempla la realització de 320 metres lineals de mur de maçoneria en la pista de la Bigotilla. Aquesta pista és una de les més deteriorades de tota la serra de Crevillent i la que pateix una major erosió i desgast a conseqüència de les pluges que es produeixen al llarg de l'any. Vam vore que aquest era el punt més urgent i el més crític, per la qual cosa sempre la nostra postura va ser que primer que res hauria de realitzar-se aquesta actuació.

Serà finalment un mur de pedra d'1.30 mts. d'alt que servirà de contenció per als despreniments de terra que cauen  del talús i evite que les restes de pedra i arena caiguen sobre la pista per a evitar complicacions en l'accés en cas de tenir que fer front a possibles incendis o de possibles rescats que s'hagen de realitzar per part de les autoritats.

Segons la regidora de medi ambient, Estefanía Salinas Peral “Després del malestar que aquestes obres han causat enguany entre els crevillentins i crevillentines, he de dir que encara que no estic del tot satisfeta amb el que s'ha fet, sí que cal reconéixer que aquestes pistes han de tindre un manteniment periòdic i que a pesar que són obres en plena serra, hi ha actuacions que no es poden evitar. Hem de tindre en compte, que aquestes pistes estan orientades a la prevenció d'incendis, fins i tot l'accés de vehicles per al rescat de persones en cas d'accidents, per la qual cosa han de presentar sempre el millor estat possible”.

Pujar