28 de novembre de 2020 28/11/20

La Policia Local de Crevillent posa en marxa un operatiu especial de Nadal per a la conscienciació i vigilància viària

La Policia Local de Crevillent posa en marxa un operatiu especial de Nadal per a la conscienciació i vigilància viària - (foto 1)
  • L'objectiu de la campanya de la Regidoria de Protecció Ciutadana és detectar el consum de drogues i alcohol per part dels conductors per a garantir la seguretat viària

Aquesta campanya iniciada per la Regidoria de Protecció Ciutadana té com a objectiu la detecció per part de la Policia Local, d'aquells conductors que han incorporat drogues en l'organisme i/o quantitats d'alcohol en aire espirat superiors a les establides reglamentàriament.

Durant la setmana passada es van dur a terme controls preventius en diferents punts de la localitat, sent sotmesos a control 70 conductors, dels quals 8 van llançar un resultat positiu en els test indiciaris de detecció de drogues en l'organisme, sent 5 d'ells per presència de cocaïna i els 3 restants per marihuana. A més un d'ells va llançar una taxa positiva d'alcohol en aire espirat.

En el transcurs dels controls preventius es van detectar 8 vehicles amb la inspecció tècnica vençuda, dos conductors sense canviar el seu permís de conducció estranger així com un altre amb pèrdua de vigència del seu permís de conducció i finalment, un conductor novell sense el senyal V-13 corresponent.

Per part seua, es van confiscar 25 cartutxos d'escopeta calibre 12, així com dues armes blanques, 3 confiscacions d'haixix i 4 de marihuana, formulant les corresponents denúncies dirigides a la Subdelegació del Govern per les infraccions a la L.O. de Protecció de la Seguretat Ciutadana.

Finalment es va formular una denúncia per infracció a l'Ordenança sobre la protecció d'espais públics i convivència ciutadana i es va remetre a la seu de la Guàrdia Civil de Crevillent una investigació de parador i domicili d'un dels conductors sotmesos a control.

La Policia Local de Crevillent va estar assistida per “Brisa” la gossa pastor alemany quem junt amb el seu guia caní, van col·laborar en les labors de detecció de substàncies estupefaents.

Per al regidor de Protecció Ciutadana, Josep Candela, “aquests controls tenen una finalitat preventiva en una època de l'any en què és millor prescindir del vehicle si s'ha acudit a menjars o sopars. El més important en aquestes festes és poder gaudir dels teus i això s'aconsegueix gràcies a un poble conscienciat amb la seua seguretat viària”.

Pujar