elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Obert el termini per a sol·licitar les ajudes dels programes TEN 2021 i REACTIVA 2021

Obert el termini per a sol·licitar les ajudes dels programes TEN 2021 i REACTIVA 2021
  • La Regidoria d'Economia Sostenible posa a la disposició de les empreses i autònoms afectats per la COVID-19 dos noves línies d'ajudes

Des de divendres passat, 17 de setembre, ja es poden sol·licitar els dos nous plans d'ajudes que la Diputació d'Alacant i la Regidoria d'Economia Sostenible han posat a la disposició de pimes, micropimes i autònoms de la localitat que s'han vist afectats per la pandèmia. El termini per a presentar les sol·licituds via telemàtica finalitza el 30 de setembre.

“Seguint en la línia que aquest Ajuntament treballa des de l'inici de la crisi sanitària de la Covid-19, continuem amb el suport incansable als sectors econòmics més perjudicats de la nostra població, per això hem posat a la seua disposició dos noves línies d'ajudes, el Pla Reactiva 2021 i el Pla Ten 2021” explica la regidora responsable, Estefanía Salinas Peral.

D'una banda, el PLA REACTIVA 2021, finançat per l'Ajuntament de Crevillent i dotat amb un total de 100.000€, arriba amb la pretensió donar suport a sectors que també s'han vist afectats per la pandèmia però que s'han quedat fora d'altres programes, com poden ser el sector tèxtil o catifer i altres pertanyents al teixit empresarial i comercial de Crevillent. Per tant, queden exclosos d'aquesta línia d'ajudes els sectors que ja van optar al pla RESISTIR – PARÈNTESI (oci, restauració…). Aquestes ajudes van destinades a subvencionar despeses com ara quotes d'autònoms, salaris de personal contractat, lloguer del local, aigua, llum, telèfon, internet o assessoria.

Mentre que el PLA TEN 2021, finançat per la Diputació d'Alacant i dotat amb una quantitat que ascendeix a 73.379€, està dirigit als sectors de l'oci, restauració i turisme, podent optar a una quantitat màxima que ascendeix a 5.000€, repartits en una quantia fixa de 3.000€ més 200€ per cada treballador donat d'alta a data del 31/12/2020. Amb elles es podrà sufragar tot tipus de despeses corrents de l'empresa.

Estefanía Salinas Peral vol agrair de part del Govern local el suport de tota la Corporació a aquestes línies d'ajudes que van ser aprovades per unanimitat i anima a les empreses locals a optar a elles, sol·licitant-les a través de la Seu Electrònica (https://crevillent.sedipualba.es) fins al dia 30. I ressalta que, amb el pla Reactiva 2021, són ja 270.000 euros els que l'Ajuntament de Crevillent ha invertit només enguany en ajudes a autònoms, petites i mitjanes empreses, generant un increment del 24% en l'import destinat a aquest efecte.

Pujar