elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Medi Ambient instal·la tres punts hidrants en la Serra de Crevillent per a agilitzar el treball dels bombers en cas d´incendis forestals

Medi Ambient instal·la tres punts hidrants en la Serra de Crevillent per a agilitzar el treball dels bombers en cas d´incendis forestals
  • Un punt hidrant s´ha instal·lat en el Centre Educatiu de Medi Ambient (CEMA) «Els Molins», el segon s´ha col·locat en la zona del Bon Lloc i el tercer, al parc de Muntanya «Sant Gaietà»

  • Aquests punts permetran que els bombers puguen recarregar aigua sense necessitat d´haver de desplaçar-se fins al municipi

MÉS FOTOS
Medi Ambient instal·la tres punts hidrants en la Serra de Crevillent per a agilitzar el treball dels bombers en cas d´incendis forestals - (foto 2)
Medi Ambient instal·la tres punts hidrants en la Serra de Crevillent per a agilitzar el treball dels bombers en cas d´incendis forestals - (foto 3)

El regidor de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez Navarro, ha visitat el Centre Educatiu de Medi Ambient (CEMA) “Els Molins” per a comprovar com ha resultat la col·locació d'un dels tres hidrants que s'han instal·lat en diferents punts de la regió muntanyenca crevillentina. Aquesta actuació, contemplada en el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals, ha sigut finançada amb una inversió provinent de la Generalitat Valenciana per un valor de 5.837,34 euros. Aquests nous hidrants permetran que els bombers puguen recarregar l'aigua en les cubes dels seus vehicles sense necessitat d'haver de desplaçar-se fins al municipi, estalviant així un temps crucial en cas d'haver d'actuar davant un hipotètic incendi forestal.

En concret, el regidor ha afirmat que s'ha col·locat un primer hidrant en les mateixes instal·lacions del CEMA “Els Molins” i el segon s'ha instal·lat en la zona de la regió muntanyenca del Bon Lloc. “Així donem cobertura, en cas d'incendi, a tot el veïnat que hi ha entorn del complex mediambiental CEMA i també al veïnat del Bon Lloc”, ha insistit Sánchez Navarro, qui ha afegit que també s'ha establit un tercer hidrant al Parc de Muntanya de “Sant Gaietà”. L'edil ha reiterat que “aquests tres nous punts hidrants permetran que els bombers ja no hagen de desplaçar-se fins al municipi per a recarregar l'aigua, sinó que des d'aqueixos mateixos punts podran proveir-se d'aigua, alguna cosa que serà fonamental per a reduir els temps i atallar qualsevol incendi forestal”.

L'edil de Medi Ambient ha explicat que, després d'aquesta actuació d'hidrants, es desenvoluparan durant les pròximes setmanes unes actuacions encaminades per al manteniment i condicionament de camins i vies en la serra. Tots aquests treballs s'engloben en el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals, aprovat en 2019, i on figura una sèrie d'inversions anuals que s'aplicaran durant la present dècada fins a aconseguir una inversió total de 351.826,58 euros. Entre les actuacions trobem, per exemple, l'aplicació de sistemes de tallafocs en la serra, senyalitzacions, determinar quines zones poden ser utilitzades per clubs i associacions, campanyes de conscienciació ciutadana o arranjaments de camins i pistes forestals, entre altres qüestions.

Pujar