elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'exposició urbana “Les dones que deixen rastre” arriba a la Plaça de la Constitució

L'exposició urbana “Les dones que deixen rastre” arriba a la Plaça de la Constitució
  • L'Ajuntament visibilitza la vida i labor de 30 dones que han deixat rastre

MÉS FOTOS
L'exposició urbana “Les dones que deixen rastre” arriba a la Plaça de la Constitució - (foto 2)
L'exposició urbana “Les dones que deixen rastre” arriba a la Plaça de la Constitució - (foto 3)
L'exposició urbana “Les dones que deixen rastre” arriba a la Plaça de la Constitució - (foto 4)

L'exposició urbana “Les dones que deixen rastre” arriba a la Plaça de la Constitució de Crevillent per a donar a conéixer els perfils de 30 dones destacades pel seu treball, dedicació i llegat en diferents camps.

Amb aquesta exhibició, englobada dins de les activitats promogudes per la Regidoria d'Igualtat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, l'Ajuntament de Crevillent vol posar en valor i visibilitzar la tasca personal, professional i emprenedora d'algunes dones, que potser sense pretendre-ho, han obert camins per a la societat i per a les dones del futur.

En aquesta mostra apareixen dones referents a nivell internacional, com Valentina Tereshkova, la primera dona a anar a l'espai o Winston Jackson, matemàtica i enginyera aeroespacial estatunidenca; i en l'àmbit nacional amb dones com l'advocada, escriptora, política i defensora dels drets de la dona Clara Campoamor, l'experta en Dret, pensadora, periodista, poeta i pionera en el feminisme nacional Concepció Arenal o Ana Orantes, víctima de violència de gènere que es va atrevir a denunciar-ho de manera pública.

També formen part dones valencianes com l'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó; Margarida Borràs, dona transsexual de la València del segle XV; i la metgessa i investigadora en oncologia especialitzada en càncer de mama Anna Lluch, entre altres. Així com les crevillentines Luca Espinosa, Sandra Ferrández, Alma Cairoli, Sara Vicente, Francisca Pérez, Isabel Alfonso Candela, Josefa Luna, Pilar Aznar, María Teresa Ruzafa, Julia Planelles i Concepció Illán.

La regidora d'Igualtat, Ana Vanesa Mas, ha assenyalat que aquesta exposició és un xicotet homenatge a totes les dones que han sigut, són i seran inspiració per a les futures generacions i que aquesta estarà instal·lada en la Plaça de la Constitució perquè totes les persones puguen visitar-la en el moment que ho desitgen, evitant les aglomeracions. “Des de la Regidoria proposem a les crevillentines i crevillentins un passeig per a descobrir la vida d'aquestes 30 dones, algunes més conegudes que unes altres, però amb alguna cosa en comú, totes han deixat la seua petjada per a contribuir al món tal com hui ho podem entendre” afig l'edil.

Pujar