23 de novembre de 2020 23/11/20

L'aplicació AlertCops incorpora un botó “SOS” per a emergències per violència de gènere

L'aplicació AlertCops incorpora un botó “SOS” per a emergències per violència de gènere - (foto 1)
  • Aquesta nova funció, disponible ja en l'app AlertCops del Ministeri d'Interior, permetrà a les víctimes de violència de gènere enviar una alerta urgent al centre policial més pròxim juntament amb la seua ubicació, així com un enregistrament d'àudio

La Regidoria d'Igualtat vol traslladar a la població crevillentina la implementació per part del Ministeri d'Interior en la seua aplicació AlertCops d'un nou botó “SOS” per a emergències per violència de gènere, amb la intenció de reforçar la protecció de les víctimes.

Aquesta app pot ser descarregada de manera gratuïta, tant per a Android com per a iOS, i permet enviar una alerta urgent davant una situació de risc al centre policial més pròxim (Policia Local o Guàrdia Civil) juntament amb la seua geolocalització, així com un enregistrament de 10 segons d'àudio del que està passant. Per a això, només hauran de prémer aquest botó repetidament 5 vegades en menys de 6 segons sense necessitat d'accedir a l'app, ja que aquest botó estarà accessible des de la pantalla d'inici del seu mòbil.

L'edil d'Igualtat, Ana Vanesa Mas, ha informat que el “botó SOS” no apareix per defecte en el telèfon mòbil després de la descàrrega o actualització de l'app, sinó que per a accedir a aquesta nova funcionalitat es precisa que la dona s'identifique dins del col·lectiu “víctimes de violència de gènere”. Per a això l'aplicació li sol·licita el DNI/NIE i, prèvia autorització expressa, creua les dades amb els continguts en el Sistema VioGén. Després de confirmar que la sol·licitant figura en VioGén, es permet la descàrrega del botó.

Pujar