3 de desembre de 2020 3/12/20

L'alcalde de Crevillent es reuneix telemàticament amb la Conselleria de Sanitat per a la coordinació de les mesures contra la Covid-19

L'alcalde de Crevillent es reuneix telemàticament amb la Conselleria de Sanitat per a la coordinació de les mesures contra la Covid-19 - (foto 1)
  • José Manuel Penalva va participar ahir en una reunió per videoconferència amb la consellera de Sanitat, al costat de representants d'altres 13 municipis alacantins, per a valorar la situació actual i abordar les mesures de protecció enfront la pandèmia

MÉS FOTOS
L'alcalde de Crevillent es reuneix telemàticament amb la Conselleria de Sanitat per a la coordinació de les mesures contra la Covid-19 - (foto 2)

Representants de catorze municipis alacantins, entre els quals es trobava l'alcalde de Crevillent José Manuel Penalva, es van reunir ahir per videoconferència amb la consellera de Sanitat Ana Barceló per a valorar les dades de la pandèmia en les diferents localitats, proporcionats per Salut Pública, i optimitzar la coordinació en l'adopció de mesures de protecció per a fer front a la Covid-19.

En la reunió va estar present també Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, i els alcaldes i alcaldesses dels municipis de la província en els quals s'ha elevat la incidència del virus en els últims 14 dies, com ara Dénia, Orihuela, Callosa de Segura o Benidorm, entre altres.

Com a punt principal va estar la col·laboració entre la Conselleria i els ajuntaments en l'aplicació i difusió de mesures que servisquen per a minorar la transmissió del virus i protegir la salut dels veïns i veïnes. Ana Barceló va recordar que els ajuntaments tenen potestat de controlar les reunions socials, una mesura presa després de detectar que gran part dels contagis es produeixen en l'àmbit familiar i social.

En concret, la resolució del 17 de juliol estableix que els organitzadors han d'informar obligatòriament els consistoris dels esdeveniments en els quals es vagen a concentrar més de 50 persones. Mentre que en el cas que l'aforament supere els 150 assistents és necessari que l'ajuntament done llum verda a aquesta trobada mitjançant una autorització que partisca d'un informe epidemiològic. En tots dos casos és necessari prendre les mesures de seguretat oportunes (distància interpersonal, mantindre els aforaments, ús de màscara...).

José Manuel Penalva, per part seua, ha volgut dirigir-se a la població crevillentina per a ressaltar la importància de continuar amb el compliment de les normes i recomanacions sanitàries. No hem de relaxar-nos en l'adopció de mesures com la higiene constant de les mans, el respecte de la distància de seguretat o la utilització de la màscara, necessitem protegir-nos per a protegir als altres i poder plantar-li cara a la propagació del coronavirus i a l'augment de la seua incidència en la nostra localitat, afirma l'alcalde.

Pujar