elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Crevillent impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers

L'Ajuntament de Crevillent impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers
  • Es duran a terme enquestes als establiments de la localitat per a conéixer els hàbits de reciclatge de vidre i adequar els recursos a les seues necessitats

  • A més, per a facilitar la tasca de reciclatge en el sector, s'instal·laran contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, i s'entregaran poals amb sistema d'elevació als hostalers que ho sol·liciten

L'Ajuntament de Crevillent ha posat en marxa una campanya amb Ecovidrio per a impulsar el reciclatge d'envasos de vidre en el sector hostaler de la localitat.

La iniciativa, en una primera fase, començarà amb la realització d'enquestes i entrevistes als establiments d'hostaleria de la localitat, per a conéixer de primera mà quines són les seues necessitats i poder adequar els recursos existents. A més, s'oferirà informació detallada als locals sobre com reciclar correctament i els avantatges socials, econòmics i mediambientals que té.

En una segona fase, i per a facilitar el reciclatge de vidre en el canal Horeca (Hostaleria, Restauració i Servei d'àpats), s'instal·laran contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També s'entregaran poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el seu posterior transvasament als contenidors.

Per a portar avant aquesta iniciativa, es posarà en marxa un treball de camp per a reforçar el coneixement de la normativa actual en matèria de reciclatge d'envasos de vidre. Estefanía Salinas Peral, edil de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic, ha explicat que l'objectiu d'aquesta campanya és aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre en la localitat perquè el sector de l'hostaleria i la restauració és un dels eixos fonamentals, ja que en ell es consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen en tot el país.

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals, per la qual cosa reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors. A més, també és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic perquè en usar “calcín” – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn, i minimitzant també l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació.

Pujar