19 de gener de 2021 19/1/21

El Govern del Canvi reclama a la Diputació Provincial d'Alacant majors recursos per a afrontar la crisi del coronavirus

El Govern del Canvi reclama a la Diputació Provincial d'Alacant majors recursos per a afrontar la crisi del coronavirus - (foto 1)

  El Govern del Canvi des de l'inici de la crisi sanitària s'ha ocupat en tot moment d'adoptar les mesures necessàries per a impedir o minimitzar els seus efectes en la localitat, i entre les seues últimes accions es troba el repartiment de mascaretes porta per porta. Unes mesures que s'han anat informant puntualment els grups de l'oposició, de la mateixa manera que se'ls ha proporcionat la informació de caràcter sanitari subministrada pels responsables del Departament de Salut del Vinalopó.

  “El discurs del Partit Popular és el de criticar constantment al govern faça el que faça. El PP no pot donar exemple de res a aquest Govern sobre com s'està afrontant aquesta crisi perquè, excepte exigir, no han fet res per a col·laborar, sinó al contrari. Fins hui la seua oposició ha sigut completament deslleial, a diferència de la resta de grups de l'oposició” comenta el primer tinent d'alcalde Manuel Penalva.

  Al fil de les declaracions de l'edil popular Pedro García Magro, el Govern municipal afirma que "en cap moment es pretén iniciar una batalla amb la Diputació, sinó que l'alcalde li ha sol·licitat al Partit Popular de la Diputació d'Alacant i al seu president, Carlos Mazón, que reconsidere la seua posició contrària al Fons de Cooperació Municipal, ja que d'aquesta manera Crevillent disposaria de 462.202 euros de la Generalitat per a la seua lliure disposició i per a poder afrontar les enormes despeses que suposa l'actual crisi sanitària i econòmica del Covid-19, en lloc dels 232.101 euros concedits per aquesta postura de la Diputació".

  "Resulta fins a ridícul i un insult als crevillentins que es tergiverse la realitat com fa el regidor del PP de Crevillent en excusar la negativa a aquest Fons del seu partit en la Diputació perquè el president de la Generalitat no ha constituït una comissió bilateral per a abordar l'assumpte, declara Penalva. Li recordem al Sr. Pedro García Magro i al seu Grup municipal que tant en la Diputació d'Alacant com en el propi Ajuntament de Crevillent van votar en contra de les mocions presentades a aquest efecte en totes dues institucions locals”.

  D'altra banda, des del Govern municipal es congratulen que en el dia de hui s'haja publicat en el BOP d'Alacant la convocatòria i les bases per a les subvencions de la Diputació corresponents al PLA PLANIFICA, Pla d'Inversions i Finançament en Infraestructures amb una dotació pressupostària inicial de més de 71 milions d'euros amb caràcter pluriennal durant els exercicis pressupostaris 2020 a 2024, i mitjançant el qual Crevillent podrà presentar projectes d'obra i infraestructures amb un pressupost de fins a 1.371.000 euros subvencionables en un 55%, la qual cosa suposa una subvenció de fins a uns 754.000 euros.

  “Hem de deixar clar que aquest pla és el mateix que fins hui corresponia als Plans d'Obres i Serveis amb la diferència que ara té un caràcter quadriennal i està només dedicat a obres i infraestructures, mentre que el Fons de Cooperació que reclamem des del Govern municipal pot ser destinat pels ajuntaments a afrontar el pagament de necessitats urgents i bàsiques de qualsevol tipus com els ocasionats pels efectes del coronavirus, tant sanitaris com d'ajudes econòmiques a autònoms i pimes” aclareix Manuel Penalva. I afig “només esperem que aquest Pla s'execute en els termes establits i no quede pendent d’execució com ha succeït en diversos dels Plans d'Obres i Serveis d'exercicis anteriors gestionats pel govern del Partit Popular de la Diputació d'Alacant”.

  Pujar