elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La família Jiménez de Cisneros entrega a l'Ajuntament de Crevillent documents i material del valuós llegat científic del paleontòleg

La família Jiménez de Cisneros entrega a l'Ajuntament de Crevillent documents i material del valuós llegat científic del paleontòleg
  • L'alcalde, José Manuel Penalva, i el regidor de Cultura, Jesús Ruiz, han rebut en el Saló de Plens a Miguel Jiménez de Cisneros, net del geòleg i paleontòleg Daniel Jiménez Cisneros

MÉS FOTOS
La família Jiménez de Cisneros entrega a l'Ajuntament de Crevillent documents i material del valuós llegat científic del paleontòleg - (foto 2)
La família Jiménez de Cisneros entrega a l'Ajuntament de Crevillent documents i material del valuós llegat científic del paleontòleg - (foto 3)

L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i el regidor d'Educació i Cultura, Jesús Ruiz, han rebut aquesta setmana a l'Ajuntament de Crevillent a Miguel Jiménez de Cisneros, net de Daniel Jiménez de Cisneros, paleontòleg que va desenvolupar la seua labor d'investigació sobre la serra de Crevillent i les alineacions muntanyenques de les comarques veïnes.

Com ja es fera amb la neta del geòleg, Consuelo, amb motiu de la cessió temporal de part del llegat científic del paleontòleg que la família Jiménez de Cisneros ha realitzat de manera generosa al Consistori, ha tingut lloc una recepció oficial en el Saló de Plens, a la qual també han assistit l'esposa de Miguel Jiménez de Cisneros, així com els dos comissaris de l'exposició i impulsors del projecte que pretén fer realitat que Crevillent siga la seu d'un espai dedicat al científic, Ana Satorre i Daniel Belmonte.

El net del paleontòleg s'ha desplaçat una vegada més a Crevillent des de Valladolid, per a fer un nou lliurament de documents i material relacionat amb el valuós llegat científic que custòdia. En aquest cas es tracta d'un material sobre el qual es ja es treballa des de temps arrere. Amb la nova documentació, tant Daniel Belmonte com Ana Satorre, en col·laboració amb diversos especialistes, pretenen desenvolupar una interessant línia de treball que esperen puga donar els seus fruits enguany que ve i gràcies a la qual cosa esperen també que el municipi puga continuar en la primera línia de la cultura alacantina. Tot això, en definitiva, gràcies a aquest llegat científic i a l'aposta que, per la seua gestió, s'està fent des de l'Ajuntament.

L'alcalde i l'edil de Cultura han agraït als nets del paleontòleg la cessió temporal totalment generosa i desinteressada, alhora que la família Jiménez de Cisneros ha aprofitat també per a agrair a l'administració local l'impuls donat a totes les iniciatives relacionades amb el llegat del científic. De la mateixa manera, han reconegut la labor desenvolupada fins hui pels comissaris i impulsors del projecte, els qui continuen treballant en diverses línies que aniran donant resultats en els pròxims mesos.

Miguel Jiménez de Cisneros, que, com el seu avi, també és biòleg, s'ha desplaçat ja en nombroses ocasions des de Valladolid, localitat on resideix, malgrat ser alacantí de naixement, una terra -diu- que continua sentint com seua. Miguel s'ha desplaçat a Crevillent al costat del seu germà, el també net del geòleg, Federico, per a ser presents en la ponència de clausura de la “I Jornada sobre gestió del patrimoni cultural”, a càrrec d'Ana Satorre i Daniel Belmonte. En ella s'han abordat precisament les diferents iniciatives que des de l'Ajuntament s'han vingut plantejant per a recuperar la figura del paleontòleg i posar en valor el seu llegat en la localitat catifera.

Pujar