elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent”

Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent”
  • En l'acte, celebrat el divendres 9 d'octubre a la Casa de Cultura, es va presentar un llibre amb la recopilació dels relats curts guanyadors creats pels escolars crevillentins

MÉS FOTOS
Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent” - (foto 2)
Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent” - (foto 3)
Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent” - (foto 4)
Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent” - (foto 5)
Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent” - (foto 6)
Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent” - (foto 7)
Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent” - (foto 8)
Entregats els premis del primer Certamen Literari “Vila de Crevillent” - (foto 9)

Divendres passat 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, es va desenvolupar l'acte de lliurament dels premis de l'I Certamen Literari “Vila de Crevillent”, un concurs de relats curts dirigit als escolars crevillentins.

En l'acte, que va tindre lloc en la Sala d'actes de la Casa de Cultura “José Candela Lledó” amb un protocol restringit a causa de la situació de pandèmia que ha provocat la COVID-19, es va dur a terme la presentació d'un llibre amb la recopilació de tots els relats guanyadors. Els relats que van obtindre el primer premi, atorgat pel jurat, corresponen a:

●     1a Categoria: “El misteri del llibre i els sargantanes“ d'Alejandro Mas Pérez del CEIP Ntra. Sra. de l'Esperança.

●     2a Categoria: “El Pouet de la Mel” de María Pomares González de l'IES Macià Abela.

●     3a Categoria: “Un gran descobriment” d'Esther Carreres Ruiz de l'IES Macià Abela.

●     4a Categoria: “Hui m’he despertat dona” de Mireia Sánchez Candela de l'IES Canonge Manchón.

●     5a Categoria: “Una historia de un espantapájaros” d'Alberto Gil Asensi del Centre Ocupacional Verge dels Desemparats.

●     6a Categoria: “Què ha passat?“ dels alumnes d’Educació Infantil del CEIP Francesc Candela.

El regidor d'Educació, Jesús Ruiz, ha destacat l'àmplia participació dels centres educatius en aquest primer certamen literari que ha comptat també amb l'alumnat d'Educació Infantil i amb els alumnes amb altres capacitats, cosa que ha fet que aquest certamen tinga un caràcter obert i inclusiu. A més, durant l'acte l'edil va agrair al jurat el seu treball de selecció i valoració de tots els relats presentats.

El jurat ha estat format per les professores: Isabel Cremades, Concha Guilabert, Mª Teresa Manchón, Anabel Escolano i Glòria Candela. Aquesta última, presidenta del jurat, va intervindre en l'acte en nom de totes les seues companyes per a agrair als concursants la seua participació, així com la implicació de la Comunitat Educativa, els pares, mares i professors que “amb el seu treball han fet possible que el concurs tirara avant”. En les seues paraules es va dirigir també als alumnes participants “volem donar-vos ànims i encoratjar-vos perquè ja heu trobat la senda de la fantasia, esperem que la continueu, que seguiu caminant per ella, que descobriu la màgia de crear mons amb un bolígraf, i tant de bo en un futur sigueu protagonistes absoluts en un acte de presentació d'un llibre propi, el vostre, en aquesta Casa de Cultura.

Finalment va tancar la presentació l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, qui va manifestar que era un plaer participar en un acte on es reconeix la labor “dels nostres xiquets, xiquetes i joves de la localitat que expressen mitjançant paraules i la seua creativitat, quant d'imaginació, quant de literatura i quant d'art hi ha a Crevillent”. “La cultura i la literatura en aquest poble té una bona pedrera i un bon futur” afegia l'alcalde, qui per a acabar va felicitar a totes les persones que van fer possible aquest projecte i la celebració de l'acte i va animar a continuar amb aquesta tasca d'impulsar la creació literària i amb la preparació del segon Certamen Literari de 2021.

Pujar