elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent realitza una campanya de control de plagues d'insectes i rosegadors a les dependències municipals

Crevillent realitza una campanya de control de plagues d'insectes i rosegadors a les dependències municipals
  • Aquesta campanya de prevenció i control de plagues forma part del programa anual organitzat per l'Ajuntament. En aquesta ocasió, l'empresa encarregada de dur a terme aquestes tasques és CTL Sanidad Ambiental

MÉS FOTOS
Crevillent realitza una campanya de control de plagues d'insectes i rosegadors a les dependències municipals - (foto 2)

La campanya de prevenció i control de plagues d'insectes i rosegadors forma part del programa anual organitzat per l'Ajuntament. En aquesta ocasió, l'empresa de dur a terme aquestes tasques és CTL Sanidad Ambiental.

Els treballs consisteixen en la revisió de les instal·lacions municipals i dels diferents punts de control col·locats en aquestes. Els treballs combinen mètodes de control físic i de sanejament, juntament amb els monitors de possibles espècies plaga amb l'objectiu de minimitzar l'ús de productes biocides.

Els punts de control són paranys per a monitorar insectes i rosegadors, i en cas d'observar captures o indicis de presència, es realitzen les mesures correctores oportunes, sent aquestes diferents segons la zona, l’espècie de plaga, la causa del problema, etc.

A més d'aquesta campanya, CTL Sanidad Ambiental disposa d'un Servei d'Atenció Ciutadana, que atén les reclamacions de les dependències en qualsevol data, és a dir, aquest servei està en funcionament permanentment durant tot l'any. Segons afirma l'edil de l'àrea, Gema Candelaria Asencio, també es pot acudir de manera presencial a la Regidoria de Sanitat o enviar un correu electrònic amb la incidència a sanidad@crevillent.es.

Rosegadors, panderoles i mosquits són els avisos més sovint registrats, i varien en el seu nombre segons l'època de l'any.

Per a Gema Candelaria Asencio és important que Crevillent “tinga una bona salut en les nostres instal·lacions municipals així com als nostres carrers, per a això es treballa conjuntament amb la Regidoria de Serveis Públics pel que fa al control de plagues”.

D'altra banda, la mateixa empresa encarregada de realitzar la campanya contra les plagues també durà a terme les tasques per a la prevenció de la legionel·losi, que consisteix en la neteja i desinfecció de les xarxes d'aigua a col·legis i centres esportius de la localitat. Posteriorment a aquesta actuació, tindrà lloc la recollida de mostres en aigua freda i calenta, per a comprovar que la neteja ha sigut efectiva i les instal·lacions no presenten legionel·la. Així mateix, també es recolliran mostres de les fonts ornamentals i dels regs per aspersió.

En el cas que alguna determinació analítica resultara positiva, es duran a terme actuacions de neteja i desinfecció de xoc als circuits d'aigua als quals s'haja detectat, fins que es constate l'absència total del bacteri a la instal·lació mitjançant analítiques posteriors.”

Pujar