29 de novembre de 2020 29/11/20

Crevillent porta dies treballant en la possible ampliació de les terrasses davant la desescalada

Crevillent porta dies treballant en la possible ampliació de les terrasses davant la desescalada - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Crevillent porta dies treballant en la possible ampliació de les terrasses davant la desescalada - (foto 2)

  L'Ajuntament de Crevillent està treballant en diferents actuacions i mesures de suport a l'hostaleria, un dels sectors més perjudicats per la pandèmia del COVID-19.

  Després de conéixer les fases de desescalada, la Regidoria d'Espais Públics  està estudiant la possibilitat d'ampliar les zones de terrassa de bars, restaurants i cafeteries que ocupen via pública perquè puguen tindre una major ocupació i augmentar el nombre de taules disponibles en els seus negocis. Segons comenta el regidor de l'àrea, Marcelino Giménez, des de Serveis Generals i la Secretària municipal s'està elaborant actualment un esborrany per a donar-li legalitat jurídica a aquesta decisió.

  “A meitat de la setmana que ve publicarem un decret municipal amb anterioritat a l'obertura de les terrasses marcada per a l'11 de maig. Volem que siga al més prompte possible amb la intenció que els hostalers puguen preparar les seues terrasses i senyalitzar-les adequadament i poder supervisar que es compleixen les indicacions sobre la base de les mesures de distància sanitària d'obligatori compliment” afirma l'edil.

  “He tingut contacte personalment amb alguns restauradors i empresaris del sector de l'hostaleria per a explicar-los que estem treballant en l'elaboració d'un decret municipal, però que hem d'esperar a la publicació del BOE per a poder atorgar-li garantia jurídica així com concretar les possibilitats i mesures a executar” informa Marcelino Giménez.

  Des de l'Ajuntament de Crevillent manifesten la seua clara voluntat de possibilitar i afavorir el retorn a l'activitat del sector en les millors condicions possibles. “Esperem que el Govern d'Espanya reconsidere el percentatge d'aforament permés a les terrasses i s'amplie el nombre de taules en els bars, cafeteries i restaurants, això sí, sempre respectant les mesures de seguretat indicades per les autoritats sanitàries i prioritzant la salut de la població”.

  Marcelino Giménez posa l'accent en la necessitat de conciliar les mesures de distanciament social i que els hostalers puguen traure un mínim de rendibilitat als seus negocis en aquesta primera fase de la desescalada, per la qual cosa demana màxima responsabilitat, sentit comú així com comprensió a tots els implicats, tant als veïns com als restauradors del municipi.

   

  Pujar