elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent i Jiménez de Cisneros estan presents en el XXI Simposi de l’AEPECT de Granada

Crevillent i Jiménez de Cisneros estan presents en el XXI Simposi de l’AEPECT de Granada
  • Aquest esdeveniment organitzat per l'Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) se celebra del 4 al 9 de juliol a Guadix, Granada

Organitzat per la mateixa AEPECT en col·laboració amb altres entitats entre les quals figuren la Universitat de Jaén o el Geoparque de Granada, el simposi reuneix nombrosos especialistes de l'àmbit de la Geologia que presentaran els seus treballs en relació amb l'ensenyament, la didàctica i la divulgació de la Geologia.

Al simposi concorren prop d'una vintena de comunicacions organitzades al voltant de les principals conferències, i se celebra, a més, una sèrie de tallers i eixides de camp. Un dels treballs acceptats, després de la pertinent revisió pel comité científic de l’esmentat simposi és el dels investigadors crevillentins Ana Satorre i Daniel Belmonte, que participen amb la presentació de les iniciatives que, des de l'Ajuntament de Crevillent i en col·laboració amb una llarga nòmina d'investigadors i institucions, es desenvolupen a la localitat catifera en els últims anys, sobre la figura del naturalista Daniel Jiménez de Cisneros.

La presència de Crevillent en aquest simposi posa de manifest el recorregut i la potencialitat de les activitats que, des de l'Ajuntament, es porten a terme des de 2019, any en què es va celebrar el centenari dels treballs de Jiménez de Cisneros sobre la serra de Crevillent. Cal recordar, una vegada més, el paper fonamental exercit per la família Jiménez de Cisneros que, de manera totalment desinteressada, està posant el llegat del naturalista al servei del poble de Crevillent.

Des de la Regidoria de Cultura es vol expressar la satisfacció pel fet que Crevillent estiga representat en aquestes jornades científiques de caràcter nacional, a través de les iniciatives que es porten a terme de la figura de Daniel Jiménez de Cisneros, des de la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó” i aprofita per a agrair, una vegada més, la implicació de la família en aquestes.

Pujar