elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent celebra la seua primera trobada de música, ball i festa tradicional anomenat “I Aplec de Sonadors”

Crevillent celebra la seua primera trobada de música, ball i festa tradicional anomenat “I Aplec de Sonadors”
  MÉS FOTOS
  Crevillent celebra la seua primera trobada de música, ball i festa tradicional anomenat “I Aplec de Sonadors” - (foto 2)
  Crevillent celebra la seua primera trobada de música, ball i festa tradicional anomenat “I Aplec de Sonadors” - (foto 3)

  Dissabte que ve, 15 d'abril, a partir de les 17.30 h. tindrà lloc en la Plaça de la Constitució el “1r Aplec de Sonadors a Crevillent”. A les 17.30 h. tindrà lloc el “Taller de Ball Tradicional, Malaguenyes i Jota” a càrrec de Miguel Flores. A les 18:30 h. es realitzarà el “Taller de Ball Tradicional, Parrandes i Seguidilles”, també a càrrec de Miguel Flores. A les 20.00 h. tots i totes podrem gaudir de l'actuació dels grups “Sonadors de Crevillent” i dels artistes murcians “Cuadrilla de Arreejuntaos”.

  L'esdeveniment està organitzat i patrocinat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Crevillent i el Consell Rector de l'Ateneu Municipal de Cultura. La trobada consta de diverses activitats on la música i el ball són protagonistes. A més, es posa de manifest la cultura i les tradicions populars. Cal destacar la participació dels membres “Amics de la dansa popular, La Pleita de Crevillent” que realitzen el seu taller de dansa tot l'any a l'Auditori de la Casa Municipal de Cultura els divendres i dissabtes a càrrec de l'etnògraf Miquel Ángel Flores i Abat.

  El Regidor de Cultura els convida a assistir per a poder gaudir d'aquesta trobada que se celebra per primera vegada a Crevillent i on podrem apreciar el treball tant dels balladors com dels músics que treballen de manera conjunta, per a poder mantindre aquesta tradició cultural i que romanga viva i dinàmica en el temps.

  Per la seua part el president de l'Associació de Sonadors de Crevillent, Víctor Dolç Macià, ha indicat que aquest és un projecte que porten anys volent realitzar, i per tant, agraeix personalment l'ajuda de l'administració pública per a fer realitat aquest projecte. D'altra banda, també ha animat a tots els crevillentins i crevillentines que assistisquen a que s'unisquen als balls i no deixen que es perden les tradicions locals.

  Una vegada acabades les activitats i actuacions, sobre les 21.00 h., se celebrarà en la mateixa Plaça de la Constitució un “Sopar de Faixa” on tota persona que vulga assistir pot fer-ho i integrar-se en aquest dia festiu i d'ambient tradicional i popular.

  Pujar