elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent aprova en ple el seu primer Pla Jove i un Pla Antifrau

Crevillent aprova en ple el seu primer Pla Jove i un Pla Antifrau
  • Entre altres punts, el Ple de l'Ajuntament de Crevillent ha donat llum verda a una modificació de crèdits per a la creació d'una escultura en agraïment a la tasca del personal sanitari durant la pandèmia i una altra dedicada a l'escultor Miguel Ruiz

MÉS FOTOS
Crevillent aprova en ple el seu primer Pla Jove i un Pla Antifrau - (foto 2)

Crevillent ha celebrat durant el matí del dia de hui dilluns, 26 de setembre, la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament. La sessió ha començat amb l'aprovació del I Pla Jove de Crevillent, que estarà vigent des de l'any 2023 fins al 2026 amb l'objectiu d'afavorir la implicació i la participació activa de la joventut crevillentina en l'administració pública. Aquest punt ha comptat amb 11 vots a favor (dels grups municipals de Compromís per Crevillent, PSOE, L’Esquerra i Ciutadans), 7 abstencions (Partit Popular) i 2 vots en contra (VOX).

Seguidament, s'ha donat el vistiplau al l Pla de Mesures Antifrau de l'Ajuntament de Crevillent, el qual busca establir les mesures de prevenció antifrau en la gestió de fons europeus, identificar els responsables de cada tràmit i preveure un mapa de processos i riscos com a mesura preventiva, així com mesures d'actuació i sancions en cas d’incompliments. S'ha informat també de la creació d'una nova Comissió com a òrgan responsable de la implantació d'aquest pla que ha tirat avant amb el vot favorable de tota la Corporació excepte les regidores de VOX, que se n'han abstingut.

En l'apartat Propostes i mocions d'urgència amb i sense dictamen, s'ha aprovat dos modificacions de crèdits amb càrrec al romanent de tresoreria. D'una banda la MP39-SC, a fi d'habilitar finançament per a les  variacions de les retribucions de 63 treballadors de l'Ajuntament recollides en l'estudi d'equiparació salarial després de l'actualització de la RPT, elaborada per la Universitat d'Alacant. I d'altra banda, la modificació MP49-CE, per a incorporar dues noves escultures, una en reconeixement al treball del personal sanitari durant la pandèmia i una altra dedicada a la memòria de l’escultor Miguel Ruiz i, d'altra banda, per a fer front al pagament de factures de telefonia.

Així mateix, tots els regidors i regidores de la Corporació, excepte les del Grup Municipal Vox, han donat suport a la concertació de l'operació de crèdit amb la Caixa de Crèdit i Cooperació de l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant per a la inversió en l'execució del Col·lector San Felipe Neri, així com per a l’execució de la connexió del Col·lector general d'aigües pluvials a la Rambla.

Ha sigut aprovada per unanimitat la sol·licitud d'incoació  de l'expedient per a la declaració de Bé d'Interés Cultural Immaterial al Septenari en honor a la Verge dels Dolors, i el trasllat de l'acord a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, un tràmit motivat per la Federació de Confraries i Germanors de la Setmana Santa de Crevillent i la Parròquia Ntra. Sra. de Betlem.

En un altre ordre de coses, ha tirat avant, també per unanimitat, la signatura de l'Addenda al Contracte Programa entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i l'entitat local per a la Col·laboració i Coordinació Interadministrativa i Financera en matèria de Serveis socials en els Exercicis 2022-2024.

En aquest cas la modificació està condicionada per la posada en funcionament del CRIS (Centre de Rehabilitació i Inserció social) de Crevillent, ja que en el pressupost de 2022 estava assignada la quantitat de 326.590 € per a la seua gestió. Com que no s'ha pogut posar en funcionament aquest centre per restar pendents les obres parcials d'adequació per a la seua acreditació i tenint en compte que les obres tenen una previsió d'estar finalitzades enguany, l'addenda ja preveu l'import anual de 362.560 € per a la gestió d'aquest servei en els pressupostos de 2023 i 2024. Això suposa un increment en el pressupost per a la gestió del CRIS en 2023 I 2024 de 64.075 €/any i no suposa cap modificació en les quantitats a aportar per l'entitat local, ja que es tracta de Serveis subvencionats al 100% per la Conselleria.

Finalment, la moció del Grup Municipal del Partit Popular per a lluitar contra l'ocupació il·legal i millorar la convivència veïnal i la protecció de la seguretat de les persones i coses en les comunitats de propietaris, ha sigut rebutjada.

Pujar