elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent aprova una moció en suport a les persones afectades per l'Alzheimer i els seus familiars

Crevillent aprova una moció en suport a les persones afectades per l'Alzheimer i els seus familiars
  • Aquesta moció conjunta presentada hui en el Ple Ordinari de setembre pels grups municipals de Compromís, Grup Socialista i L’Esquerra ha comptat amb els vots a favor dels regidors del Grup Popular i Ciudadanos i l'abstenció de Vox

MÉS FOTOS
Crevillent aprova una moció en suport a les persones afectades per l'Alzheimer i els seus familiars - (foto 2)
Crevillent aprova una moció en suport a les persones afectades per l'Alzheimer i els seus familiars - (foto 3)

Hui, 27 de setembre, Crevillent ha aprovat en Ple Ordinari una moció conjunta a favor de les persones afectades per l'Alzheimer, els seus familiars, les seues cuidadores i cuidadors i per a mostrar suport a les associacions que treballen cada dia per a millorar la vida de les persones que pateixen aquesta malaltia.

La moció ha sigut presentada de manera conjunta pels grups municipals de Compromís, PSOE i L'Esquerra i ha sigut aprovada comptant amb el suport del Grup Municipal Popular i Ciutadans, amb 19 vots a favor, i l'abstenció de Vox. A través d'ella s'ha elevat una proposta per a seguir amb l'aplicació del Pla Nacional del 2019/2023 i els quatre eixos d'actuació: dotar de mitjans econòmics i humans els pressupostos per a la prevenció i investigació, canviar la consideració social per a prioritzar l'atenció a les persones en situació de fragilitat i a les seues famílies i/o cuidadors/es, el diagnòstic primerenc mitjançant campanyes preventives de la malaltia i la detecció precoç en l'atenció primària i, en últim lloc, seguir totes les línies que contemplen les demandes i necessitats dels malalts i les seues famílies seguint les indicacions de l'OMS.

Referent a això, des de l'Ajuntament s'ofereixen tallers adaptats als diferents graus de la malaltia i es proporciona transport i atenció, així com un servei de teleassistència i de suport previ a la dependència. A més, en l'actualitat s'està treballant de cara a la futura construcció d'un Centre de dia per a Crevillent.

D’altra banda, la moció del Grup Municipal Popular per a l'actuació sobre els pous de reg i altres depressions en el municipi de Crevillent ha sigut rebutjada amb el vots a favor de Vox i Ciutadans (10) i els vots en contra de Compromís, PSOE i L’Esquerra (11). Igual ha ocorregut amb la moció proposada pel Grup Municipal Vox per a l'elaboració d'un programa municipal d'informació, formació i implantació de dispositius de geolocalització per a persones amb Alzheimer o una altra patologia de desorientació, que ha tingut el suport del Grup Popular i Ciutadans i els vots en contra de Compromís, PSOE i L’Esquerra.

Pujar