27 de maig de 2020 27/5/20

Convocat el primer “Certamen Literari Vila de Crevillent“

Convocat el primer “Certamen Literari Vila de Crevillent“ - (foto 1)
  • Esta iniciativa de la Regidoria d'Educació pretén el foment de la creació literària per part de l'alumnat dels centres educatius mitjançant l'elaboració de relats curts

MÉS FOTOS
Convocat el primer “Certamen Literari Vila de Crevillent“ - (foto 2)

La Regidoria d'Educació ha convocat el primer “Certamen Literari Vila de Crevillent” de relats curts dirigit a tots els escolars de Crevillent. Aquest certamen literari té per objectiu el foment de la creació literària entre l'alumnat dels centres d'Infantil i Primària, dels dos instituts del municipi i del centre amb alumnat amb altres capacitats, a través del relat curt amb temàtica serà lliure. Els treballs es podran presentar tant en castellà com en valencià.

S'han establit 6 categories de participació distribuïdes entre els alumnes de 5é i 6é de Primària, l'alumnat d'ESO i Batxillerat i dues categories  per als alumnes d'Educació Infantil i els alumnes amb altres capacitats.

Segons Jesús Ruiz, regidor d'Educació, el Certamen Literari “Vila de Crevillent”, a part d'impulsar la creació literària, està dissenyat per a afavorir la inclusió, ja que tant l'alumnat d'Educació Infantil com l'alumnat amb altres capacitats podran presentar els relats de manera escrita o de manera oral utilitzant qualsevol mitjà audiovisual.

Les bases d'aquest certamen han sigut consensuades amb els directors de tots els centres educatius i estableixen que ha de constituir-se un jurat que estarà format per dos professors dels Departaments de Llengües dels dos instituts, per dos professors d'Educació Primària i per una persona de reconegut prestigi a proposta de la Regidoria d'Educació.

El premi consistirà en l'edició d'un llibre amb els relats finalistes de cada categoria, un diploma d'honor i una motxilla literària per als guanyadors. El termini per a la presentació dels relats finalitza el 2 de març amb la finalitat de poder determinar els relats finalistes i guanyadors durant la setmana d'animació a la lectura que, amb motiu del 23 d'abril, s'organitzarà per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Crevillent.

Pujar