23 de gener de 2021 23/1/21

La Conselleria tria el projecte d'adequació de l'entorn del Mercat Municipal d'entre els 450 presentats

La Conselleria tria el projecte d'adequació de l'entorn del Mercat Municipal d'entre els 450 presentats - (foto 1)
  • El projecte d'adequació de l'entorn del Mercat Municipal de l'Ajuntament de Crevillent és un dels 70 seleccionats per a ser subvencionats per la Conselleria, d'un total de 450 presentats pels municipis valencians

L'adequació de l'entorn urbà del Mercat de Proveïments ha sigut una de les 70 actuacions urbanes seleccionades per la Generalitat per a la seua subvenció, d'un total de 450 intervencions presentades pels diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a la reforma i adequació de carrers, places i zones d'esplai.

La memòria del projecte, realitzada per l'Oficina Tècnica Municipal a petició de la Regidoria d'Espais Públics i presentada davant la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, recull una millora de les condicions d'accessibilitat mitjançant la millora de la urbanització dels carrers Alacant i València, i la seua trobada amb la Plaça de l'Església Vella, el carrer Guillermo Magro i altres carrers adjacents. A més, el projecte inclou també una millora de les infraestructures municipals de sanejament i aigua potable.

D'aquesta forma es planteja la realització d'una plataforma única per a eliminar les barreres arquitectòniques existents que en aquests moments dificulten l'accés en les degudes condicions a persones d'avançada edat o amb mobilitat reduïda. D'altra banda, aquesta actuació comportarà la limitació del trànsit rodat als vehicles de servei i proveïment del mercat i als residents, donant prioritat al trànsit per als vianants.

Segons el regidor d'Espais Públics Marcelino Giménez, les actuacions estan dissenyades per a facilitar l'accés al Mercat a tots els usuaris, sobretot a les persones majors i amb mobilitat reduïda, així com a totes aquelles que accedeixen amb els carrets de compra per al proveïment d'aliments.

Per a millorar l'accessibilitat -afig Marcelino Giménez- és igualment necessari millorar els encreuaments per als vianants actuals o habilitar nous encreuaments, acompanyats de rebaixes de vorada i senyalització viària, especialment en els punts de major ús o incidència (accessos des d'altres carrers, accessos laterals, etc).

L'edil d'Espais Públics ha volgut agrair la gran faena de l'Oficina Tècnica en l'elaboració d'aquesta memòria, interpretant i adequant-se a la perfecció als criteris exigits, a més en un termini de temps molt reduït, i que ha permés que aquesta actuació “molt ambiciosa i necessària per a Crevillent” haja sigut seleccionada per la Generalitat i puga tirar avant.

Pujar