elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les associacions i entitats de Crevillent ja poden sol·licitar les subvencions per al desenvolupament de programes mediambientals

Les associacions i entitats de Crevillent ja poden sol·licitar les subvencions per al desenvolupament de programes mediambientals
  • La Regidoria de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic destinarà un total de 15.108 €, amb un import màxim de 2.500 € per cada ajuda, per a dur a terme projectes o activitats destinades a preservar la serra i el patrimoni natural crevillentí

MÉS FOTOS
Les associacions i entitats de Crevillent ja poden sol·licitar les subvencions per al desenvolupament de programes mediambientals - (foto 2)

Les entitats i associacions mediambientals locals ja poden sol·licitar fins a 2.500 euros per a accions destinades a preservar la serra i el patrimoni natural de Crevillent. Este és l'objectiu del paquet de subvencions llançat per la Regidoria de Medi Ambient, que ascendeix a un total de 15.108 euros i que pretén fomentar accions en benefici del medi ambient.

Segons indica la regidora Estefanía Salinas Peral, el termini per a sol·licitar les subvencions acaba de començar i finalitzarà l'1 de setembre. No obstant això, les associacions crevillentines podran demandar el cost de qualsevol activitat que hagen realitzat o vagen a realitzar des del 2 de setembre de 2020 fins a l'1 setembre de 2021. La sol·licitud ha d'estar acompanyada d'una relació de despeses d'organització degudament justificades.

Es destinaran a activitats com a jornades de neteja de residus i reforestacions en la serra (sempre de manera coordinada amb l'agent mediambiental de la zona, qui els indica on i quines espècies han de plantar) o xarrades i jornades de conscienciació per part d'entitats ecologistes locals com ‘Amics de la Natura’ o ‘La Colla Ecologista-Cultural el Campaná’.

Altres organitzacions esportives i civils també realitzen iniciatives de preservació de l'ecosistema, com el Centre Excursionista Crevillent, les agrupacions de Protecció Civil i Creu Roja, el Club de Muntanya Acclivis, el Club Maratón, o els clubs Ciclistas Crevillent i Jaume el Barbut. Així mateix, durant els mesos de juliol i agost aquestes agrupacions solen participar en les jornades diàries de prevenció d'incendis en la serra organitzades per l'Ajuntament.

“Les associacions i entitats de Crevillent fan una labor essencial per a protegir la nostra serra i espais naturals pel que des de l'Ajuntament és el nostre deure col·laborar amb elles per a contribuir a aquesta important causa” ressalta l'edil. Les bases es poden consultar en: https://www.crevillent.es/portal/urbanismo-y-medio-ambiente/.

Pujar