28 de novembre de 2020 28/11/20

La coproducció de les Arts i Ananda Dansa d’‘ÂTMAN, EL COMIAT’ s’estrena a Madrid

  • Més de 2.700 espectadors han contemplat a les Arts aquest muntatge, dirigit i coreografiat per Rosángeles Valls amb música de Pep Llopis

La coproducció del Palau de les Arts i Ananda Dansa, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, d’‘ÂTMAN, EL COMIAT’ s’estrenarà el pròxim 22 de febrer als Teatres del Canal de Madrid.

La Sala Roja del complex cultural madrileny acollirà una única funció d’aquest espectacle amb el qual la companyia valenciana de dansa contemporània més longeva i que més reconeixements ha rebut al llarg de la seua trajectòria, ha decidit posar punt final a la seua vida artística.

‘ÂTMAN, EL COMIAT’ es va estrenar el passat 17 de gener al Teatre Martín i Soler dins del primer cicle monogràfic que les Arts dedica a la dansa en les seus 14 anys d’història.

Més de 2.700 espectadors han gaudit al Palau de les Arts de l’últim acte artístic de la companyia Ananda Dansa, amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en el fossat, sota la direcció del també valencià Cristóbal Soler.

Amb música de Pep Llopis, un cos de ball de 17 ballarins, l’actriu Rebeca Valls i l’intèrpret de ‘cant d’estil’ Jonatan Penalba, ‘ÂTMAN, EL COMIAT’, proposa una reflexió artística, compassiva i poètica sobre l’amor que genera violència, com explica la seua creadora i coreògrafa Rosángeles Valls.

El muntatge ha sigut, a més, la primera proposta de dansa que s’ha integrat en el programa didàctic del centre cultural, amb dues funcions reservades per al públic de ‘Les Arts és Educació’.

Així mateix, les Arts va posar a la disposició de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives les 350 entrades d’una de les funcions d’aquest espectacle al qual van assistir dones supervivents de la violència de gènere

‘ÂTMAN, EL COMIAT’ ha sigut el primer espectacle de nova creació de la Temporada 2019-2020 de les Arts. El muntatge és una coproducció entre el Palau de les Arts i Ananda Dansa, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura i el Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, seu de la companyia de dansa.

Rosángeles Valls, que signa la idea, creació i direcció coreogràfica d’‘ÂTMAN, EL COMIAT’, és autora també dels elements escènics. El muntatge es basa en material coreogràfic de Paloma Calderón, Cristina Maestre, Sara Canet, Miguel Machado, Renata Valls, Toni Aparisi i de la mateixa Rosángeles Valls.

L’equip creatiu es completa amb Toni Aparisi, assistent de direcció; Nacho Diago, responsable de la direcció de Rebeca Valls; Pascual Peris, dissenyador de vestuari; Antonio Castro, responsable d’il·luminació; Amparo Panadero, autora de textos i lletres dels temes musicals, i Rodolf Sirera en l’assessorament literari.

Pujar