Castellano

Consum implanta el tiquet digital per als socis clients en totes les tendes

Consum implanta el tiquet digital per als socis clients en totes les tendes
  • Amb esta mesura, la Cooperativa podria estalviar fins a un 40% de paper en tiquets

Consum ha implementat la possibilitat de rebre el tiquet en format exclusivament digital en totes les tendes de la xarxa per als socis clients que ho demanen així en la web o l’app de Món Consum. Amb esta iniciativa, la Cooperativa podria reduir fins en un 40% el consum de paper que destina a este concepte, ja que 4 de cada 10 socis clients ja preferixen rebre les comunicacions online cada mes.

Per a rebre els tiquets en format exclusivament digital, els socis clients de Consum han d’activar esta opció en l’app Món Consum entrant en el botó “Les meues preferències”. Una vegada activada l’opció, només hauran de mostrar la targeta de soci o l’app per a identificar-se quan facen les compres en les tendes de la xarxa Consum i rebran el tiquet digital en el mòbil. La Cooperativa continua treballant en este projecte per oferir esta alternativa digital als clients.

Este projecte de digitalització va començar en huit tendes de la província de Castelló a començament d’exercici i més tard es va ampliar a la resta dels supermercats Consum, amb l’objectiu d’oferir una compra més sostenible i neta. A més de reduir els residus derivats de la fabricació del paper, els rebuts digitals ajuden a minimitzar les emissions generades per la impressió dels documents i el trasllat dels materials.

El tiquet digital té la mateixa validesa que el tradicional en paper i inclou també el nom o la ubicació de la tenda, la data i l’hora de la compra, la llista de productes amb el preu corresponent i els descomptes exclusius aplicats. Des de l’app Món Consum, els socis clients poden consultar les compres passades en qualsevol moment i tindre els tiquets sempre a mà més fàcilment.

Una compra més sostenible

Consum manté l’aposta per la minimització de residus impulsant l’eficiència en el consum de materials o la seua substitució per materials més sostenibles, i millorant-ne l’arreplega selectiva i la transformació dels residus que es generen.

El Pla de Reducció de Materials i Envasos de la Cooperativa preveu diverses accions enfocades a fer un ús més eficient dels recursos. En esta mateixa línia de reducció de materials, i gràcies a l’optimització de la distribució de fullets enviats a les bústies, substituïts en algunes zones pel fullet digital, s’han estalviat 147.000 tones de paper. A esta xifra cal afegir la substitució del paper convencional per paper reciclat en la impressió de 25 milions de fullets.

La Cooperativa és la primera cadena de supermercats espanyola que obté la validació dels seus objectius de descarbonització pel Science Based Targets initiative (SBTi). Este organisme mundial independent nascut de la col·laboració entre la Fundació Mundial per a la Naturalesa (WWF), el Projecte de Divulgació del Carboni (CDP), el Pacte Mundial de Nacions Unides i l’Institut Global dels Recursos (WRI), avalua els objectius de reducció d’emissions de les empreses, basant-se, exclusivament, en criteris científics i promou la limitació del calfament global a 1,5 °C.

Pujar