elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La consellera de Medi Ambient promet a Oropesa compatibilitzar la regeneració de la costa amb l'activitat econòmica i turística

La consellera de Medi Ambient promet a Oropesa compatibilitzar la regeneració de la costa amb l'activitat econòmica i turística
  • Salomé Pradas ha inaugurat el tercer congrés nacional per a la regeneració de les costes espanyoles que se celebra durant dues jornades a Orpesa

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defensat este divendres que la futura Llei de la Costa Valenciana permetrà “desplegar al màxim les competències de la Generalitat per a compatibilitzar usos i activitats d'acord amb les necessitats pròpies i característiques de la nostra terra” per a ajudar a la regeneració litoral i harmonitzar la protecció de l'entorn amb l'activitat econòmica.

Així s'ha expressat la titular de Medi Ambient en el seu discurs d'obertura de l'III Congrés per la Regeneració de les Costes Espanyoles que s'ha iniciat a Orpesa este divendres amb la presència d'experts, alcaldes i alcaldesses de poblacions costaneres de la Comunitat Valenciana i representants del sector hostaler i associacions ecologistes.

La consellera ha destacat que en la franja costanera de la Comunitat Valenciana viu el 70% de la població i es genera el 15% del nostre Producte Interior Brut. En eixos 518 quilòmetres de litoral se situen 331 platges, 10 ports comercials, 36 pesquers, 43 esportius i 24 clubs nàutics. I en eixa mateixa franja costanera comptem amb 10 parcs naturals, el 90% de les zones humides més valuoses i més de 20 enclavaments d'interés comunitari de la Xarxa Natura 2000.

“Esta realitat -ha dit- demostra la importància de dur a terme una gestió sensible, intel·ligent, integral i eficaç per a esta peça clau del nostre territori”. Per a la consellera, esta tasca ha de fer-se “des de la visió que és possible compatibilitzar la preservació dels valors naturals de la nostra costa amb l'aprofitament econòmic i turístic, sempre des de la sostenibilitat”.

Pradas també ha assegurat que el canvi climàtic “ens obliga a buscar solucions i adaptar-nos de manera activa per a continuar construint oportunitats gràcies a la nostra privilegiada posició geogràfica al mateix temps que la protegim i preservem per al futur”.

Per a això, “és molt important que disposem d'una eina normativa pròpia i eixa és la raó per la qual des del Consell que presideix Carlos Mazón impulsarem la futura Llei de la Costa Valenciana”.

A més, la consellera ha anunciat que es reclamarà al Govern central “les inversions de protecció i regeneració pendents”. En este sentit, Salomé Pradas ha denunciat que, en la Comunitat Valenciana estan projectades i pressupostades, des de 2011, un total de 61 actuacions que es concentren, d'una banda, entre Castelló i Sagunt i, per un altre, entre València i Dénia i que, de totes elles només hi ha 2 acabades i una en execució”, com a exemple, la consellera ha citat que “Oropesa té un pla des del 2015 pendent d'executar-se”

“Hem de gestionar, amb sensatesa i visió de futur, els usos del nostre litoral al mateix temps que el protegim de les conseqüències del canvi climàtic i frenem els processos de regressió o degradació que s'estan produint”, ha conclòs Salomé Pradas.
Galeria d'Imatges

Pujar