1 d’octubre de 2020 1/10/20

El Consell subvencionarà les quotes de la seguretat social dels autònoms entre el tercer i cinquè any

El Consell subvencionarà les quotes de la seguretat social dels autònoms entre el tercer i cinquè any - (foto 1)

  La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball subvencionarà les quotes de la seguretat social dels autònoms entre el tercer i cinquè any de cotització. La directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, ha explicat que la Mesa de Diàleg dels Autònoms ha aprovat engegar una ordre de concessió d'ajudes per a fomentar i recolzar a un col·lectiu que representa a més de 300.000 persones en la nostra Comunitat.

  Moreno ha expressat la seua satisfacció pel consens de tots els participants de la Mesa d'Autònoms que permetrà l'aprovació de mesures que incentiven el manteniment dels treballadors autònoms de la nostra Comunitat.

  La Directora General ha explicat que, amb aquestes ajudes, el Consell persegueix, amb el finançament de les quotes de la seguretat social "atallar el gran forat negre dels autònoms, que els obliga en ocasions a abandonar els seus negocis".

  L'Ordre d'Ajudes contempla a més, tal com ha avançat Moreno, subvencions destinades a afavorir el manteniment i la consolidació de l'ocupació autònoma "a través de l'elaboració de projectes integrats d'orientació, assessorament i tutorització de persones treballadors ja constituïdes, amb la finalitat de promocionar la seua consolidació i evitar la seua destrucció.

  La Mesa d'Autònoms és l'òrgan creat pel Consell el passat mes de juliol per a proporcionar un fòrum de comunicació entre l'Administració i les associacions d'autònoms amb presència a la Comunitat (UTA, UATAE, FAES i UA).

  La Mesa de Diàleg d'Autònoms està integrada en el Consell Tripartit, òrgan de la Generalitat d'assessorament i consulta en matèria de relacions laborals, ocupació i negociació col·lectiva i de solució de discrepàncies que pogueren sorgir per falta d'acord.

  Pujar