27 de novembre de 2020 27/11/20

El Consell de Ministres aprova una inversió de 5,57 milions per portar el programa Escoles Connectades a 1.477 col·legis valencians

El Consell de Ministres aprova una inversió de 5,57 milions per portar el programa Escoles Connectades a 1.477 col·legis valencians - (foto 1)
  • Aquesta actuació està finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

  • Es signarà un conveni amb la Comunitat Valenciana per a l'extensió de l'accés de banda ampla ultraràpida en els centres educatius de primària i ESO sostinguts amb fons públics

  • D'aquesta mesura es beneficiaran 531.000 alumnes

El Consell de Ministres ha aprovat hui un acord pel qual es ratifiquen les autoritzacions provisionals per a la subscripció de diferents convenis de col·laboració entre el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, Red.es i set comunitats autònomes per a l'extensió de l'accés a banda ampla ultraràpida en centres docents. La Comunitat Valenciana, amb una inversió màxima de 5,57 milions d'euros per 1.477 centres i 531.000 alumnes, és una de les beneficiàries.

Una vegada finalitzades les actuacions en els centres escolars, aquests disposaran d'una connectivitat a Internet de, almenys, 100 Mbit per segon i xarxes internes de comunicacions capaços de gestionar eficaçment aquest cabal. A més, podran accedir a RedIRIS, la xarxa acadèmica i de recerca espanyola.

La inversió màxima prevista per a les set comunitats autònomes és de 74.360.000 d'euros, que es cofinançaran a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). D'aquesta actuació del programa Escoles Connectades es beneficiaran més de 1,86 milions d'alumnes de 5.991 centres educatius primària i ESO sostinguts amb fons públics, pertanyents a les comunitats autònomes d'Aragó, Balears, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura i Madrid, a més de la Comunitat Valenciana.

L'acord obliga el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport a posar a disposició de cada projecte els mitjans humans i materials necessaris perquè es puguin desenvolupar les actuacions previstes en els convenis, el que es durà a terme amb càrrec a les seves dotacions pressupostàries ordinàries. També estableix que Red.es finançarà el cost de les actuacions previstes. Per la seua banda, les comunitats autònomes de sufragar el cost recurrent del servei de connectivitat en els centres, així com el manteniment de la inversió.

 

Escoles Connectades

El programa Escoles Connectades es va posar en marxa el 2015, fruit de la col·laboració entre el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport; el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, i el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, a través de l'entitat pública empresarial Red.es.

El seu objectiu és que els centres docents espanyols accedeisquen a Internet mitjançant xarxes de banda ampla ultraràpida, per impulsar una educació innovadora i de qualitat, amb la possibilitat d'un accés a continguts digitals avançats que permeta personalitzar l'ensenyament i orientar-la cap a una qualificació professional adequada.

Un total de set comunitats autònomes (Andalusia, Astúries, Canàries, Castella-la Manxa, Galícia, La Rioja i Múrcia) van subscriure el conveni en la passada legislatura.

Pujar