22 de setembre de 2020 22/9/20

El Consell defensa 'la llibertat i la democràcia front a la por i el fanatisme provocats pel terrorisme'

El Consell defensa 'la llibertat i la democràcia front a la por i el fanatisme provocats pel terrorisme' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Consell defensa 'la llibertat i la democràcia front a la por i el fanatisme provocats pel terrorisme' - (foto 2)
  El Consell defensa 'la llibertat i la democràcia front a la por i el fanatisme provocats pel terrorisme' - (foto 3)
  El Consell defensa 'la llibertat i la democràcia front a la por i el fanatisme provocats pel terrorisme' - (foto 4)
  El Consell defensa 'la llibertat i la democràcia front a la por i el fanatisme provocats pel terrorisme' - (foto 5)

  El Consell ha fet una crida en defensa de la llibertat i la democràcia front a la por i el fanatisme durant la concentració convocada aquest divendres a les portes del Palau de la Generalitat per a condemnar els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils.

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, han estat presents en una concentració a la qual s'hi han sumat també representants dels grups parlamentaris de les Corts i ciutadans i ciutadanes.

  Després dels minuts de silenci en senyal de dol per les víctimes, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha llegit, en nom del Govern valencià, una declaració institucional de condemna per aquests atacs, a través de la qual la Generalitat mostra "la seua solidaritat i dolor compartit amb les víctimes i familiars, així com amb el conjunt de la societat barcelonina i catalana".

  A més, el Consell ha volgut expressar el seu pesar per "totes les persones que pateixen al llarg del planeta, fora de la immediatesa mediàtica, les conseqüències de la intolerància i del totalitarisme".

  "Front a la por, ens refermem en la llibertat. Front al fanatisme, defensem la democràcia. Front A les societats tancades, valorem la vida diversa. Front de la mort i el sofriment, el Consell i tot el poble valencià aposta per la vida i l'alegria", subratlla.

  Amb aquesta declaració institucional, el Consell mostra el seu compromís i el de tota la societat valenciana "amb els valors universals de democràcia, de justícia, de pau, de llibertat, d'igualtat i de fraternitat, que són valors universals que s'han de defensar davant qualsevol temptació totalitària".

  Pedagogia de valors

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat en l'acte la seua "tristesa i indignació" pels atemptats a Catalunya, i ha advocat per que "la pedagogia de valors impregne el món" per a combatre la "barbàrie".

  "El fanatisme ha tornat a tenir una aparició en un espai extraordinàriament volgut en el nostre Mediterrani", ha indicat, en referència als atacs, i ha agregat que aquests no es cometen "contra una ciutat o un país, sinó contra tota la gent de bona voluntat del món".

  "Açò no és una guerra de civilitzacions, sinó d'aquells que estimem la llibertat, la tolerància, la igualtat i la fraternitat i d'aquells que volen imposar el totalitarisme. No ho anem a consentir", ha postil·lat.

  Col·laboració institucional

  Prèviament, el cap del Consell ha mantingut una reunió amb la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, en la qual ha participat també la regidora de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato.

  Després d'aquesta reunió, que ha servit per a repassar els diversos protocols i línies de col·laboració institucional entre totes les agències que operen en matèria d'emergències i seguretat pública en el territori valencià, José María Ángel ha traslladat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha garantit que la Comunitat Valenciana és "una societat segura".

  Així mateix, ha ressaltat "l'estreta relació" que manté el dispositiu de seguretat valencià amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat, als quals, en nom del Govern valencià, ha traslladat la seua felicitació per la tasca exercida a Barcelona i Cambrils, que ha contribuït a "minimitzar el terrible impacte" dels atemptats.

  Pujar