El Consell aprova el currículum d'Arts Plàstiques i Disseny en Tècniques Escultòriques
El ple del Consell ha aprovat els decrets pels quals s'estableixen els currículums dels ensenyaments professionals corresponents als títols de Tècnic Superior d'Arts Plàstiques i Disseny en Tècniques Escultòriques i Tècniques Escultòriques en Pedra. Ambdós títols superiors pertanyen a la família professional artística d'Escultura, en l'àmbit del territori valencià.
El currículum inclou el conjunt d'objectius, continguts, mètodes pedagògics i criteris d'avaluació del cicle formatiu corresponent a cada títol. Aquests títols tenen com a objectiu bàsic atendre les actuals necessitats de formació de tècnics superiors especialistes en les tècniques escultòriques i tècniques escultòriques en pedra, i unir el coneixement de materials, procediments tècnics i noves tecnologies amb la cultura i la sensibilitat artística per a constituir la garantia de qualitat demandada hui pels sectors productius, artístics i culturals vinculats a l'àmbit d'aquestes especialitats.
Els ensenyaments regulats en els decrets s'implantaran totalment en el curs 2017-2018, per la qual cosa deixaran d'impartir-se els cicles formatius de grau superior d'Arts Plàstiques i Disseny de la família professional d'Arts Aplicades de l'Escultura. Els alumnes que estiguen cursant aquests ensenyaments podran optar entre incorporar-se a la nova ordenació, amb les convalidacions corresponents, o continuar segons l'ordenació dels ensenyaments a extingir.
Ambdós decrets tenen el seu marc regulador bàsic en el Reial Decret 596/2007, que estableix l'ordenació general dels ensenyaments professionals, i els Reials Decrets 218/2015 i 230/2015 que estableixen, respectivament, dins de la família professional artística d'Escultura, els ensenyaments mínims que corresponen als títols de Tècnic Superior d'Arts Plàstiques i Disseny en Tècniques Escultòriques i de Tècnic Superior d'Arts Plàstiques i Disseny en Tècniques Escultòriques en Pedra.
Contingut dels decrets
Quant al seu contingut, els decrets estableixen el desglossament dels objectius generals dels cicles formatius, el desplegament curricular dels mòduls formatius quant als objectius específics, continguts i criteris d'avaluació de cada mòdul formatiu i la distribució horària dels mòduls que el componen.
Així mateix, s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments, amb la regulació d'aspectes com ara l'organització dels cicles formatius en dos cursos acadèmics; la implantació d'un mòdul de Projecte Integrat, que es realitzarà al llarg del segon curs, amb l'objecte que l'alumnat siga capaç d'integrar, aplicar i valorar els coneixements, destreses i capacitats adquirides, a través de la formalització i realització d'un projecte; i la regulació d'una fase de formació pràctica en empreses, estudis i tallers, que es realitzarà, amb caràcter general, en el segon curs dels cicles.
Finalment, es regulen aspectes relatius a la capacitació del professorat i als requisits dels centres que impartisquen aquests cicles formatius de grau superior.