26 de novembre de 2020 26/11/20

Confirmat el segon cas de coronavirus a Espanya

Confirmat el segon cas de coronavirus a Espanya - (foto 1)

  El Ministeri de Sanitat ha confirmat el segon cas de coronavirus a Espanya. Es tracta d'un ciutadà britànic, que va estar en contacte amb una persona a França i que després va viatjar a Balears on se li va detectar el virus. Els quatre membres de la família van ser hospitalitzats divendres passat a Palma. Les mostres del Centre Nacional de Microbiologia han confirmat el positiu d'aquest pacient i han descartat coronavirus en els altres 3 membres de la família.

  Així ho ha explicat Fernando Simón, director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències (CCAES), en roda de premsa, qui també ha apuntat que es manté un nivell de contacte constant amb les autoritats sanitàries de Balears després de detectar-se un cas a Mallorca.

  Simón ha assenyalat que aquest cas "no implica més risc al nostre país" en haver-se infectat fora d'Espanya. "Com ha passat en el cas del turista alemany que es troba hospitalitzat en la Gomera, s'ha infectat fora i s'ha detectat ací", ha subratllat.

  Demà se celebrarà una nova reunió del Comité d'Avaluació i Seguiment del Coronavirus a Espanya en la seu del Ministeri de Sanitat. A més, es mantindran actualitzats els canals oficials com la pàgina web i xarxes socials.

  Taxa de mortalitat

  Les informacions referents al coronavirus augmenta minut a minut, però cal recordar que aquest tipus de virus té un índex de mortalitat molt baix i les autoritats sanitàries espanyoles estan preparades per a fer front a les seues conseqüències.

  Segons els últims estudis publicats per al Control i la Prevenció de Malaltia (CCDC) la taxa de mortalitat general del coronavirus és d'un 2,3% sent les persones majors de 80 anys les que tenen més risc de ser contagiades amb un índex de mortaldat del 14,8%

  Amb tot això, reiterem el missatge difós pel Ministeri de Sanitat en el qual anomenen a la calma i a la no difusió de faules sobre el coronavirus.

  Pujar