elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana superarà el rècord dels 10 milions de turistes internacionals en 2023

La Comunitat Valenciana superarà el rècord dels 10 milions de turistes internacionals en 2023
  • La consellera Nuria Montes creu que “se superarà el màxim històric de 2019" quan es va arribar als 9'5 milions

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha avançat que “molt possiblement, i mancant conéixer les dades de novembre i desembre, la Comunitat Valenciana superarà la barrera dels 10 milions de turistes internacionals durant l'any 2023”, registrant així el “rècord absolut” en turisme estranger, xifrat en 9,5 milions d'arribades l'any anterior a la pandèmia, el 2019.

Així s'ha pronunciat Montes este dilluns després de conéixer els últims resultats de Frontur referents al mes d'octubre i acumulat, publicats per l'Institut Nacional d'Estadística, i que xifren en més de 9,1 milions de turistes estrangers els que van visitar la Comunitat Valenciana durant els deu primers mesos de l'any.

Una xifra que suposa un increment del 20,3% respecte al mateix període de 2022, i que se situa molt prop de superar el màxim històric del nostre destí en turisme internacional, que es va aconseguir en l'últim any de normalitat, anterior a la COVID-19.

Així mateix, la despesa turística internacional acumulat en la Comunitat Valenciana se situa en els 10.998 milions d'euros fins a octubre, la qual cosa suposa un notable creixement interanual del 23, 5%.

La titular de Turisme manifesta que “estos resultats mostren que l'any 2023 és l'any de l'absoluta recuperació turística”. A més, ha ressaltat que “les entrades pels aeroports s'han disparat”, assenyalant que “creixen en el total de la Comuntat Valenciana un 18,4%, destacant especialment l'aeroport d'Alacant-Elx que augmenta un 20, 4%”.

En esta línia, Nuria Montes afirma que “la nacionalitat més important continua sent el Regne Unit, amb una quota de mercat que supera el 26%, li segueix França amb quasi un 15%, i Alemanya que és el país que més augmenta, amb una taxa de creixement que supera el 57%”.

Respecte a esta última dada, la consellera de Turisme ha assegurat que “la promoció en el mercat alemany serà una de les constants durant l'any 2024”.

Resultats Frontur mes d'octubre
La Comunitat Valenciana lidera el creixement de turisme estranger a nivell nacional durant el mes d'octubre, amb una pujada del 19, 7% respecte al mateix mes de 2022, la major registrada entre les principals comunitats autònomes de destí, segons les últimes dades publicades este dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística sobre l'Estadística de Frontur.

Estos resultats mostren que la Comunitat Valenciana va rebre durant el mes d'octubre un total d'1.036.022 turistes internacionals, dels quals un 27,4% van ser britànics i un 10, 7% procedien de França.

Així mateix, la despesa turística internacional va augmentar un 36,4% en el desé mes de l'any, deixant en la Comunitat Valenciana un total de 1.214 milions d'euros només el mes d'octubre.

Pujar