elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana preveu l'arribada de 2,2 milions de turistes estrangers aquest estiu

La Comunitat Valenciana preveu l'arribada de 2,2 milions de turistes estrangers aquest estiu
  • Tres de cada deu persones que visitin la regió seran britàniques

La Comunitat Valenciana encara l'estiu amb bones expectatives quant al nombre de visitants. Segons les dades de reserves facilitats per la plataforma d'intel·ligència turística ForwardKeys, integrada en el lúster d'Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana (Adestic), la regió preveu recuperar el 94% d'arribades de turistes internacionals de 2019.

Segons el Cap d'Intel·ligència de Mercat en ForwardKeys, Juan Gómez García, la capacitat aèria programada, avui dia, per a vols internacionals a la Comunitat Valenciana aquest estiu és de 2,2 milions de seients; dels quals 1,5 milions són per a l'aeroport d'Alacant, 713.000 per al de València i 24.000 per al de Castelló.

Els principals merados d'origen

Respecte als principals mercats d'origen quant a capacitat programada de les aerolínies, encapçalen la llista Regne Unit, França, Països Baixos, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Noruega, Suècia, Suïssa i Irlanda. 

D'altra banda, les dades sobre les reserves anticipades per a arribades internacionals en els mesos de juliol i agost de 2022, indiquen que els cinc mercats amb un major creixement respecte a l'estiu de 2019 són Dinamarca, amb un 80% més, Bèlgica amb un 75%, Suècia amb un 61%, Alemanya amb un 46%, Noruega amb un 39%, Estats Unit amb un 19% i Països Baixos amb un 12%.

Turisme de perfil socioeconòmic alt i amb més dies d'estada

Respecte a la mena de turisme internacional que arribarà a la Comunitat Valenciana, els indicadors parlen d'una millora del perfil socioeconòmic del turista i de l'increment del seu poder adquisitiu, ja que les reserves en cabina premium creixen un 43% respecte a 2019.

A més, els mateixos indicadors assenyalen que creixen les estades d'entre 6 i 13 nits, la qual cosa repercutirà positivament en l'estada mitjana. També creix la grandària dels grups, ja que els viatges en família i/o grups petits passen del 50% a 52% del total de les arribades, augmentant a més un 3% els viatges de grups de quatre persones.

Per al president de Adestic, Santiago Sanus aquestes dades són fonamentals per a entendre el mercat i afrontar la temporada i posen en valor la necessitat i importància de les noves eines tecnològiques i innovacions com el Big Data o la intel·ligència artificial per a la recuperació i sostenibilitat del sector.

De fet, durant la jornada s'aborden els aspectes centrals de la digitalització de les destinacions turístiques en la Comunitat Valenciana. Més concretament, el contingut dels panells gira entorn de dos temes centrals. D'una banda, sobre la importància del Big Data i la gestió de les dades per a detectar tendències i planificar l'activitat de les empreses i les destinacions turístiques a partir de les cerques de vols en les plataformes de les línies aèries o els motors de reserves hoteleres i de les agències de viatges, així com el disseny de les campanyes de promoció i màrqueting digital a partir de l'anàlisi de les dades sobre reputació en línia, interacció de l'audiència i  abast en les xarxes socials.

D'altra banda, els experts analitzen les eines per a la digitalització de l'experiència turística, descrivint les potencialitats de les noves tecnologies immersives, com les de la realitat augmentada, la realitat virtual, els miradors digitals dels destins o la prestació de serveis per part de les oficines d'informació turística presencials i virtuals.

Pujar