elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana pateix el dia més càlid de la seua història amb màximes de 46,4 °C

La Comunitat Valenciana pateix el dia més càlid de la seua història amb màximes de 46,4 °C
  • Els termòmetres han marcat temperatures màximes històriques durant aquest dijous 10 d'agost

Es preveia com el dia mes càlid de la història en la Comunitat Valenciana i finalment així ha sigut. Les màximes han batut rècords en multitud de ciutats i municipis, com València on l'aeroport ha arribat a marcar 46,3 °C superant així els 43,4 °C registrats el 6 de juliol de 1986.

La temperatura més alta d'aquest dijous, 10 d'agost, s'ha donat en la localitat de Sumacàrcer els termòmetres de la qual han ascendit fins als 46,4 °C, segons les dades registrades per Avamet. La barrera dels 46 °C s'ha passat fins a 12 municipis valencians, com Manises, Alzira, Alginet o la Pobla de Vallbona.

Molts altres han batut els seus propis rècords, com la ciutat de València, on s'han registrat 44,7 °C a les 16 hores, polvoritzant l'antic registre màxim de 43 °C.

Nit equatorial amb mínimes superiors als 25 °C a Castelló i Alacant

Quan caiga la nit les temperatures no descendiran dels 20 °C en pràcticament tot el territori, exceptuant el sud i litoral de la província d'Alacant i el litoral de Castelló, on les mínimes podrien no baixar dels 25 °C i anotar una nova nit equatorial

Quan acabarà l'onada de calor?

Afortunadament l'AEMET ja ha posat data a la fi de l'onada de calor i ha anunciat que aquest divendres tindrem un notable descens de les temperatures, que també es notarà durant el cap de setmana. Sembla que la intensa calor ens donarà una treva en els pròxims dies, encara que es preveu que les temperatures continuen sent més altes de l'habitual per a l'època de l'any.

Pujar