elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comunitat Valenciana: Què passa si em telefonen per vacunar i estic de vacances?

Comunitat Valenciana: Què passa si em telefonen per vacunar i estic de vacances?
  • La Conselleria de Sanitat ha dissenyat un protocol perquè els pacients renuncien a les seues vacances però demana que es comunique al centre de salut

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té preparat un protocol per mantenir el ritme de les vacunacions sense que els pacients renuncien a les seues vacances ni que hagen de refer tots els seus plans estivals en l'últim minut. Així, si qualsevol persona rep el missatge de text amb la cita i està de vacances o bé no podrà assistir a l'hora convinguda per qualsevol motiu de causa major, pot avisar al seu centre de salut perquè l'esborren de la llista i que un altre pacient puga ser citat al seu lloc.

Quan l'interessat notifica que no podrà assistir a la cita, el torn passa a la següent persona de la llista de vacunació. Ara bé, quan totes les persones del grup a què pertany la persona que ha rebutjat la cita estiguen vacunades, Sanitat tornarà a telefonar a aquelles altres que no van poder assistir-hi per oferir-los una nova cita.

"L'objectiu és aconseguir la vacunació del màxim de persones en el menor temps possible, però sempre respectant els temps i situacions de cada un", explica el cap de Servei de Promoció de Salut a Conselleria de Sanitat, José Antonio Lluch.

El sistema ja s'aplica en les franges d'edat de 60-65 i 70-74 anys als que no van assistir per incompatibilitat o no van voler vacunar-se i han canviat d'opinió.

Pujar