elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana obri la vacunació sense cita de grip i covid per a frenar l'ona de casos

La Comunitat Valenciana obri la vacunació sense cita de grip i covid per a frenar l'ona de casos
  MÉS FOTOS
  La Comunitat Valenciana obri la vacunació sense cita de grip i covid per a frenar l'ona de casos - (foto 2)

  Els centres d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana administraran vacunes de grip i COVID-19 sense cita prèvia a partir del pròxim dilluns dia 8, amb l'objectiu de facilitar la immunització de la població davant l'actual repunt de virus respiratoris.

  Així ho ha anunciat este dijous el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, en roda de premsa després del ple del Consell, on ha animat a tots els valencians i valencianes a vacunar-se per a protegir-se tant a ells com al seu entorn.

  A més, el conseller ha destacat que tots els xiquets podran vacunar-se a partir del pròxim dilluns en els centres d'Atenció Primària amb servici de pediatria (tots els centres de salut, excepte els consultoris), per al que ha instat les famílies que faciliten la immunització dels menors.

  El titular de Sanitat ha detallat que, fins al moment, Sanitat ha administrat 1.035.089 dosi de vacuna enfront de la grip, 769.425 dosi enfront del virus de la COVID-19 i 25.459 enfront del virus respiratori sincitial (VRS).

  Mesures preventives

  Així mateix, ha recordat també que la Conselleria de Sanitat ha adoptat una sèrie de mesures assistencials especials davant el repunt de les infeccions respiratòries pròpies d'este període hivernal.

  Estes mesures van ser acordades en la reunió mantinguda este dimecres entre el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, el director de l'Oficina de Coordinació i Integració Sociosanitària de la Comunitat Valenciana, Manuel Escolano, i representants de les direccions generals d'Atenció Hospitalària i Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures.

  D'esta manera, en la citada reunió es van abordar els problemes que, any rere any sorgixen davant els pics estacionals d'especial demanda assistencial com l'actual o els que es preveu que es registren en les pròximes setmanes.

  Entre estes mesures acordades es troba l'ajust de la programació de l'activitat quirúrgica amb la finalitat de generar espais per a atendre la demanda, i en funció del context de cada centre hospitalari, per a una major eficiència dels recursos existents, així com el reforç de les plantilles.

  Altres mesures són potenciar, en estos períodes, els servicis d'atenció domiciliària i establir el màxim nivell de col·laboració amb la Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, potenciant l'hospitalització a domicili en les residències de majors en els casos en els quals este recurs resulte l'idoni; així com la reassignació i priorització dels recursos socials.

  Finalment, en el cas de necessitar la col·laboració de recursos privats i, amb la finalitat de reduir al màxim qualsevol tensió assistencial que es poguera registrar, es buscarà també un marc de col·laboració públic-privada.

  A més, el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, va anunciar que es reunirà la setmana vinent amb els gerents dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana per a analitzar la posada en marxa d'estes mesures.

  Pujar