elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana lidera l'afiliació a la Seguretat Social: s'ha creat més de la meitat de l'ocupació d'Espanya

La Comunitat Valenciana lidera l'afiliació a la Seguretat Social: s'ha creat més de la meitat de l'ocupació d'Espanya
  • Des de la Generalitat assenyalen que aquestes dades confirmen que la Comunitat Valenciana està passant per un bon moment propiciat per el “clima d'estabilitat i confiança que ha generat aquest Consell”

El secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat hui les xifres d'atur registrat el mes de novembre en la Comunitat Valenciana, que reflecteixen una disminució de 5.111 persones.

Galvañ ha destacat especialment les dades d'afiliació a la Seguretat Social que en la nostra Comunitat que s'incrementa en 20.002 afiliacions més (+0,95%), la qual cosa representa “el major increment a Espanya en termes percentuals, al costat de la Comunitat de Madrid”. Es tracta, segons ha assenyalat, del major nombre d'afiliacions a la Seguretat Social des que es tenen dades, mentre a Espanya, el nombre d'afiliacions descendeix un 0,06% (-11.583).

El director de Labora ha posat l'accent que la xifra de persones desocupades és “la més baixa d'un mes de novembre des de 2007”. A més, segons ha subratllat Antonio Galvañ, la Comunitat Valenciana és la tercera en la qual més baixa l'atur aquest mes, després d'Andalusia i Comunitat de Madrid.

Des del mes d'agost, l'ocupació creada en la Comunitat Valenciana ha ascendit a 55.462 persones. En eixe mateix període, a nivell estatal, la xifra ha sigut solament de 99.574. “Això significa, ha ressaltat Galvañ, que més de la meitat de l'ocupació creada a Espanya des del mes d'agost (el 55,7%) ha tingut lloc en la Comunitat”.

El secretari autonòmic d'Ocupació ha indicat que aquestes dades confirmen que la Comunitat Valenciana i els seus sectors econòmics estan passant per un bon moment propiciat per el “clima d'estabilitat i confiança que ha generat el Consell de Mazón en la Comunitat, amb mesures econòmiques que ofereixen un panorama de certitud per al desenvolupament econòmic dels nostres sectors i per a l'atracció d'inversors”.

“Tot el contrari al que està fent el Govern d'Espanya – ha assenyalat- que manté les seues discrepàncies respecte al subsidi de desocupació, generant la confusió i la incertesa entre les persones desocupades i els serveis públics d'ocupació”.

En aquest sentit, Antonio Galvañ ha exigit als membres del Govern que aclarisquen la seua postura sobre què passarà amb l'assegurança de desocupació i aparquen les seues desavinences sobre aquest tema “tan sensible”.

Finalment, Antonio Galvañ ha assegurat que aquest Consell treballarà per impulsar la creació d'ocupació estable, amb polítiques de reactivació econòmica i destinant els recursos públics a la millora de la competitivitat i ocupabilitat en els nostres sectors productius tradicionals i de futur.

Atur registrat

L'atur ha baixat aquest mes en tots els sectors. Així, baixa en el col·lectiu sense ocupació anterior (-4,81%), en la indústria (-2,10%), en els serveis (-1,20 %), en l'agricultura (-1,13%) i en la construcció (-1,04%).

Quant a grups d'edat destaca especialment la baixada en el tram dels menors de 25 anys (-12,46 %), en el de 25 a 44 anys (-1,39%) i en el dels majors de 45 anys (-0,37 %). Així mateix, és remarcable que aquest mes l'atur ha baixat més entre les dones (-1,57%) que entre els homes (-1,53 %).

Pujar